Every day is a new opportunity
to change anything.


*

Hemma efter en runda på stan som bestod av lunch och kaffe, samt en sväng runt stan. Vi skrapade ihop en helt ny outfit åt Len, det är farligt och gå på stan med mig ;) Vi var även en sväng och kollade på lägenhet, men... vet inte, för liten och dålig planlösning så jag hoppar nog den.
 
Chillar i köket nu medans Yvonne dansar runt i lägenheten till medina, middagen består av pannkaka idag, senare ikväll vankas det tydligen surströmningsfest, tror jag flyr hemifrån ikväll.... Det återstår vad kvällen har att erbjuda!
 
För dom som undrar så saknar jag min fina ängel, farfar.

30/8

Somnade som ett barn igår kväll framför en Beck film, idag fick jag äntligen sova ut vilket var efterlängtat! Fick iaf sällskap till morgon kaffet av Yvonne och Camilla innan dom åkte iväg med Christer för att göra ärenden. Idag ska jag hänga en sväng med Len, fika på stan samt kolla på lägenhet. Jag har bestämt mig att denna dag och kväll ska bli precis lika bra som igår, finaste dagen på länge fick jag igår! Mycket behövligt.
 
Just nu njuter jag med lite musik i öronen innan jag ska slänga mig i en dusch och ge mig iväg mot stan!
slänger kanske in ett inlägg senare idag. Peace

29/8

Idag var jag uppe med tuppen vid sju då Yvonne väckte mig och sa att kaffet var klart. Tog mig upp och drack morgon kaffe innan det var dags att göra sig ordning för skolan. Tog bussen vid halv nio, när jag ska kliva av bussen kommer hem kille fram (kanske runt 15-16 år) och säger "Du ser så snäll och go ut, jag måste få ge dig en kram" Jag gav honom en kram och fortsatte traska vidare med ett stort leende på läpparna mot skolan. Den kommentaren hat gjort hela min dag!
 
Idag på skolan har vi svarat på massa frågor som handlade om allt mellan himel och jord. Jag måste ju erkänna att jag har valt en bra kurs, sjukt vad man får jobba med sig själv. Jobbigt men ack så behövligt! Efter skolan tog jag bussen till Nacksta för att kolla min post och vattna blommorna, passade även på att gå till Lojz och ta en kaffe och snacka massa skit, det var behövligt! Där efter var jag bjuden på middag hos syrran och Mange, en god middag samt glass till efterrätt, satt fint som snus i min kagge!
 
Tog mig en promenad därifrån vid sju, stannade till hos mamma en sväng och tog en rök. Var så länge jag träffade henne så det var roligt. Fick en bamse kram och en puss på kinden som var efter längtat från henne, tack mamma! Det kan jag leva på ikväll när jag ska vara barnvakt åt Irma, Jocke och Zniper medans Yvonne går ut på trevligheter ikväll. Imorgon är jag ledig från skolan, sköööööönt! Nu väntar jag bara på att få slänga ungarna i säng, sen ska jag slänga kroppen på soffan med saft och ostbågar. Peace

*

 
 
Ett fel närmare rätt ett sätt att se på saken
Brukar svälja dina lögner mest för att få känna smaken
Ett fel närmare rätt ett sätt att se på saken
Brukar svälja dina lögner mest för att få känna något

Jag kommer aldrig kunna se det sköra
Om jag inte slutar att bestämma mig
Jag kommer aldrig mer få smaka på det svaga
Om jag inte låter sanningen gro

Jag måste lära mig att se det som finns framför mig
Och det som ingen kan ta här ifrån
Och även om jag inte vet vart jag ska
Så får jag aldrig sluta gå

Ett fel närmare rätt ett sätt att se på sorgen

Simmar sakta runt i min simpla fantasi
I tiden efter ... där jag låter saker bli
Det låter mig bli ledsen för att låta mig vara jag
Låta mig förlora för att låta mig bli glad

Allt kommer att försvinna bara känslorna vara kvar
Det är mycket närmre än det som varit jag
Tiden efter detta allting ur ett perspektiv
Där allt som är på låtsas plötsligt föds till liv

Ett fel närmare rätt ett sätt att se på sorgen

*

Kvällen har bestått av hårfärgning, ett skönt bad, matkoma och solning så nu kanske kroppen förhoppningsvis blir lite brunare, så slipper jag smälta in med snön i vinter. Sen har vi bara tagit det lugnt, självklart skrattat en hel del p våran lilla prommis till OK för att växla pengar, jag är så glad att du finns i mitt liv Yvonne!
 
Just nu sitter jag och pratar med Mia, som tjatar på mig att komma tillbaks till Härnösand, får nog ta och planera en kompis helg där snart. Alltid lika trevligt att va saknad! Annars har väl kvällen inget att bjuda på, en film och sängen :) Imorgon är det skola igen.

28/8

Idag blev det ingen skola, allergi chock och ont i halsen.. Jag vill inte bli sjuk.. Idag har jag och Yvonne bara tagit det lugnt, tog oss en lugn prommis ner på Willys och handlade det som behövdes. Jag slängde ner en hårfärg och hoppas på att det inte blir svart denna gång. När vi kom hem så tryckte vi oss majskolvar som satt fint som snus i kaggen, just nu går Yvonne runt och torkar alla listor och jag tänkte slänga i färgen i skallen.
 
Ikväll blir det lugnt, jag tänkte dock åka hem till Nacksta en sväng och hämta post och vattna blommor, efter det.. Ligger jag i sängen till en film och somnar sedan som ett litet barn!
 
--
Ge mig en lägenhet så jag kan åka och hämta min fina vän Emelie och hennes saker.

mina fina.

Mina fina, älskade och bästa vänner. Som ett litet bananskal gled ni in i mitt liv och gjorde det till något bra. Ni får mig alltid att skratta, ni får mig att må bra, ni får mig lycklig. Att få dela det mesta med er är det bästa som finns. Alla skratt, minnen, samt alla misstag som vi tagit oss igenom tillsammans, det dåliga gjorde vi till något bra. Jag är så glad som har er, ni förstår nog inte hur glad jag är som har er i mitt liv. Ni hjälper mig genom det mörka samtidigt som jag försöker hjälpa er. 
 
Om orden räckte till så skulle jag förklara vilken stor betydelse ni har, jag mår så bra i erat sällskap. Dessa minnen som vi redan har hoppas jag utvecklas och blir fler. Nu har vi nästan tillbringat en hel sommar tillsammans, ute kvällar, kaos, skratt och tårar. Jag är glad, gladare än gladast som har er. Ni är bäst! Tack för att ni finns, mina fina. 

  
 
Emelie, Lojz och Yvonne. 

*

Snart är sista kvällen hos pappa över för denna gång, får ont i magen då jag vet att jag kommer sakna honom så oerhört imorgon då jag har åkt hem. Blä, att hejdå kan göra så ont.. Milen är inte lång, men tänk om det hade varit meter istället. Då hade jag aldrig saknat honom, fina lilla pappa. Jag har haft en trevlig kväll iaf, farmor kom hit och åt mat med oss, när maten var smält så spelade vi lite kort och självklart vann jag ;) Kung på 500! Nu chillar jag och pappa i soffan innan det är dags för att krypa ner i sängen, för mig på övervåningen och för pappa på nedervåningen. Jag kommer sova som en gud inatt, renbäddad säng och ny duschad. 
 
--
shup up and sleep with me.

26/8

Hallå där! Nu har jag tagit mig lite tid att skriva vad som hänt under veckan och helgen som varit. I veckan har jag bara gått i skolan och umgåtts en hel del med min syster och mina fina syskonbarn eftersom Yvonne svek mig och drog till Småland för att barnen hennes skulle få leka av sig lite. 
 
I fredags blev jag bjuden på middag av J, det blev lite film och chips. Lätt den mysigaste fredagskvällen på riktigt länge, slutade med att jag sov över. Vaknade runt halv 10, chillade lite på uteplatsen innan det var dags för frukost, go frulle! Vid 13 tog jag mig en promenad till preem macken för att få skjuts till Härnösand av Christer, riktigt snällt! Så det tackar jag för. Väl på hemmaplan så hoppade jag av hos farmor, tog mig en sväng på stan för att kolla på marknaden som varit här i helgen, bara skit som vanligt.. 
 
Och väl hemma på byn, Barsviken. Så var det bara att dra på sig party kläderna, det vankades lysparty nere i hamnen, och oj så mäktigt det var! Så jävla fint. Jag fick även sällskap av mina fina tremänningar Fredrik och Niklas och deras trevliga kompisar. Jag hade en riktigt fin kväll med pappa, farmor, mer släkningar och vänner. 
 
Vaknade runt 12 idag, av att Affe kom och gosade ner huvudet i nacken på mig, gulle kissen våran. Nu ligger en god frulle och myser i min kagge, jag tänkte göra mig ordning om ett tag och ta mig en promenad ner till hamnen, farmor sitter och chillar i sommarstugan, de är väl aldrig fel och ge henne lite sällskap. Kort spel och skitsnack. De låter som en bra idé såhär på en söndag, idag får hon middag hos oss också. Lax och potatis har pappa bestämt att de blir idag. Dags för en rök och dusch. Återkommer! Och, återvänder inte hem till Sundsvall idag, en extra dag/natt under samma tak som pappa tackar jag aldrig nej till. Fina pappa.
 
 
  
   

25/8

Bjuder på ett inlägg imorgon! Här har ni liter bilder från veckan :)
 
   
 
Som jag älskar dessa barn, mosters ögonstenar!

*

Lyssnat på en hel del gammal musik och kollat igenom bilder från en förlorad tid. Fick mig en tanke ställare på hur mycket man egentligen har varit med om, alla gånger man har blivit sårad men även alla stunder som gjort en otroligt lycklig. Jag, som person tycker har förändrats mycket.. Jag vill egentligen inte ens tänka tillbaka på när jag var 15,16 år. Men samtidigt på ett sett vill jag va så liten igen, då "trodde" man att allt var så lätt.. Man gled på ett bananskal genom livet, men egentligen gjorde man ju inte det. Man hade ju precis lika mycket ansvar över livet då som nu, även om man sket i livet vissa gånger, spottade människor i ansiktet som egentligen bara ville få en på rätt  spår. Men det kanske var bra för mig att få ett snesteg i livet, för att lära mig något. 
 
Idag står jag nästa på egna ben. Enda sen jag var 13 ville jag flytta till Sundsvall, idag är jag glad att jag inte gjorde det då jag var 13, allt jag varit med om Härnösand, alla mina fina vänner som jag fann där, alla minnen och upplevelser.. även om det finns en del tråkiga, så kommer varenda minne därifrån sitta kvar i hjärtat. Alltid. Nu har jag flyttat till Sundsvall, snart bott här i 1 år. Nu mår jag bra, här trivs jag. Jag har fått nya vänner medans en del har försvunnit. Det enda som skär i hjärtat, är milen till pappa. Jag saknar honom varje dag. Jag har alltid varit pappas lilla flicka, jag som skulle bo med honom hela mitt liv. Men jag tror jag behövde denna flytt, för att få känna på att stå på egna ben. Göra det jag vill göra. Ta hand om mig själv, ta vara på livet och det som jag har. 
 
Under detta år i Sundsvall, jag fick tillbaks min mamma för en kort stund. Nu är hon borta igen. Det gör ont, fruktansvärt ont. Men hon har gjort sitt val och det finns inget jag kan göra även om jag skulle vilja det. Jag har min fina storasyster Sofie här samt min fina lillasyster Lina och mormor. Min fina Sundsvalls familj som jag kallar det för. Familjen i Härnösand är saknad, varje dag... 
 
Jag avslutar detta inlägg här. Jag är tacksam för allt som jag fått varit med om, saker som har fått mig en lärdom, saker som har fått mig lycklig. Tack! 

*

Njuter av denna röst, njuter av låten. 
Gotlänningar kan. 
Jag njuter.
 
 

21/8

Hej! Egentligen har jag ingen lust och skriva någon inlägg, har varit typ kommunens deprimeraste person hela dagen. Kan de bero på att Yvonne har åkt flera hundra mil ifrån mig och kommer hem på söndag? Ja, jag vet inte. Idag har jag iaf varit i skolan, gick galant.. Trots mitt humör så har min fina klass fått mig att skratta. Idag fick vi svara på massa frågor som rörde oss själva, jag fick lära mig mycket faktiskt, om mig själv. Saker som jag inte ens har tänkt på tidigare. Efter skolan mötte jag upp Lojz, vi tog oss en rejäl god lax macka på Åhlens café som satt fint i min kagge, samt två koppar kaffe. Där efter drog vi en solning på Två bleka kompisar. 
 
 
Vi hamnade sedan hos Micke för kaffe och middag, tack för det! Tog bussen till Skönsberg för att hämta lite saker hos Yvonne och sedan trava bort till syster och Mange. Här har det bjudits på äppelpaj och kaffe, slängde mig i en skön dusch och tog sedan min medicin som gör mig så småningom lite friskade, hoppas jag. Strax ska gaddarna bli ren och fräsch sen är det hopp i säng. 

20/8

Första skoldagen är över och det gick hur bra som helst, vi fick lite info om kursen och en rundvandring. Det är nog första gången på alla dessa år som jag gått i skolan som alla i klassen klickade med varandra allra första dagen, jag har fått en fin liten klass. Vi kommer nog få grymma veckor tillsammans! Efter skolan tog jag bussen till Lojz för kaffe och lite skit snack. Därefter tog jag bussen till stan för middag med syrran, barnen och Pia. Donken mat satt riktigt fint i min kagge!
 
Sitter nu i mitt andra hem, hos Yvonne vill säga och njuter efter ha plaskat kroppen i badkaret. Ska strax kamma håret och bege mig mot mamma för en kaffe och sedan troligtvis vidare till Lojz för ännu mer kaffe och skit snack. Min fina vän!!! Imorgon är det skola igen, så ikväll blir det en tidigkväll.. Nu är det dags för en rök och sedan trava. Peace!

Bjuder på en bild på en trött tjej imorse.
 

Sommar, 2012.

Sammanfattning av sommar 2012. Min sommar har varit underbar, men ändå sorlig. Första sommarn utan min pappa, i hela mitt liv. Det har varit grymt sorligt. Men samtidigt har jag fått såna nya fina människor i mitt liv, mestadels av sommar har jag fått tillbringa med min andra halva Emelie och min bästa vän Yvonne. Jag fick tillbaks en förlorad vän som återigen gled in i mitt liv som ett banan skal, Lojz. Min midsommar tillbringade jag med Mia, men hamnade på efterfest hos min fina vän Anders som totalt räddade min midsommar med sill och potatis till fyllekäk. Tack fina du!
 
Det har varit massor av festival veckor, Gatufesten var grym.. Bästa veckan på hela sommarn! Jag tycker det är så tråkigt att sommarn är slut, jag har gjort så mycket. Upplevft så mycket, alla fina nya människor som har kommit in i mitt liv, alla bilder som vi nu måste göra till ett minne. Ett minne som föralltid kommer leva kvar, i mitt huvud. Jag har skrattat och gråtit med underbara människor, jag har lärt mig så mycket. Att ta vara på det man har innan man förlorar det, att vara rädd om sina vänner innan dom helt plötsligt försvinner. Jag älskar mina vänner, oavsett vad. Jag har vänner som skulle kunna va min pappa, min bror. Men en ålder i vänskap har väl aldrig spelat nån roll? Jag älskar mina vänner, oavsett om dom är över 50 eller under 15 år. Det är mina vänner som har gjort denna sommar, till ett otroligt fint minne. Jag är så glad att jag har er, så sjukt glad. Ni får mig att orka kliva upp en enkel vardag, tack för att ni finns och tack för denna sommar.
 
Nu är hösten påväg, dags att dra undan alla sommarkläder och börja använda jeans och jacka.. och snart kommer snön, julafton, snöbollskrig  osv.. Jag hoppas på en lika underbar höst/vinter som denna sommar, tillsammans med mina fina vänner! Ni är bäst, och jag älskar er till döden. Glöm aldrig det.

19/8

Ännu en helg i livet har passerat, i fredags kom vi hem efter 2 dagars bil åkande. I fredags blev det fest hos Yvonne, dock gick jag och la mig vid 23, död som jag var.. Somnade med telefon på ansiktet efter ha spelat spel, vaknade utvilad på lördag och begav mig mot Selånger med syrran och barnen, travade runt där i värmen ett par timmar innan det blev en grogg hos Yvonne för att sedan åka ner igen, massa karuseller så huvudet snurrade av sig själv. Men kul hade vi! Väl hemma igen så blev det en korv macka och sedan åkte jag hem till Nacksta och sov. Somnade som ett litet barn.
 
Idag kidnappade jag Wille hos Lojz, tog med mig han till Selånger för lite karuseller, därefter åkte vi till syrran och lekte mer. vid 17 blev Wille hämtad och jag hamnade hos Yvonne där jag befinner mig nu, med en kagge proppfylld med kina mat som satt fint som snus. Ikväll blir det en tidig kväll, för nu är sommarlovet slut. Imorgon bröjar jag skolan, folkhögskolan. Känner mig riktigt peppad faktiskt, jag ska läsa en kurs som heter motivation. Det kommer nog gå galant! - Jag tror på mig själv.
 
 
 

 

15/8 - GRATTIS HANNAH!

Har vaknat upp för en ny dag i livet, kaffet ligger i kaggen och gonar till sig, det enda som fattas är en go macka! Idag vankas det äventyr med fina människor, (så tyvärr Anders, min fina vän så får du vänta på fortsatt inlägg tills på fredag ;)) Sitter nu i köket med Jocke som äter en macka, den svenska björnstammen spelas i bakgrunden. Snart är det dags att slänga in kroppen i en skön dusch innan vi ger oss iväg!
 
Jag vill även säga grattis till lillgumman Hannah i Utansjö som fyller år idag,
hoppas du får en fin dag. Önskar jag kunde få närvara på din dag! <3
 

13/8

Helgen är över och Emelie har åkt hem, sjukt tråkigt. I helgen har jag festat med fina vänner, även om det varit mycket kaos så har jag haft rätt trevligt. Gårkvällen tillbringade jag med Micke med film, imorse blev det ett besök på sjukhuset för undersökning som jag får svar på på torsdag. Nu befinner jag mig i mitt andra hem, hos Yvonne vill säga.Vi har delat lite prat, druckigt kaffe och nu lyssnar vi på musik. Eftermiddagen tillbringar jag hos Micke för middag, vad kvällen har att erbjuda det märks.. Nu ska jag ta en rök!
 
(hittade en gammal bild på mig och Mari, samt en gammal bild på mig och Lina, mina fina systrar!)
--
 
--
(bilder från helgen)

11/8

jag lever men lever just nu festival liv med mina fina vänner. kommer med ett inlägg när jag är en människa igen. pussssssssssssssss på alla mina älskade

5/8

Nu är ännu en helg i livet över, jag har haft en bra helg. I fredags blev det go middag hos syrran med Yvonne, som slutade med utgång. Hängde på Dallan och avslutade med efterfest i Skönsmon där jag även tillbringade min natt. Igår åkte jag ut till fläsian med syrran för att lämna barnen hos deras farmor. Drog mig sedan en dusch och fixade till mig i Ortviken. Micke kom sen och hämtade mig och Mari. Mari lämnade vi med små pojkarna som hon skulle vara barnvakt åt. Jag drog mig vidare till Micke där Lojz skulle ha party, kvällen började segt och slutade bra!
 
 
Som sagt så bor jag för tillfället hos Yvonne, vaknade upp här imorse med ett hängande huvud. Idag har vi varit ute i hela dagen, blev en lång promenad till syrran för att hämta mina saker där, nu står Yvonne och fixar middag som kommer bestå av torsk, potatis och ägg sås. Mums! Ikväll ska jag och soffan hänga fett. Imorgon kommer min super mega jävla vän, Emelie. Som jag längtat!
 
 

3/8

Dagarna hos pappa är nu över för denna gång, känns rätt tråkigt att behöva åka härifrån. Men mitt hem är ju nu mera Sundsvall. Igår gav jag mig ut på en lång promenad ner till hamnen, satt och lyssnade på skön musik och kollade ut över havet. En riktigt skön promenad var det, pappa hade gjort klart kaffe då jag klev innan för dörrarna så vi hade kafferep. 
 
Gav oss sedan ut på en raggar tur med bilen ner till grannen för att hälsa på. Sedan satt jag mestadels vid datorn och kikade runt. Nu har jag vaknat för en stund sen, packa står på schemat idag.. Hur jag ska få med mig alla saker härifrån från födelsedagen är ju helt omöjligt, men jag får försöka! Min fredag kväll kommer bestå av mys middag med min fina älskade storasyster, jisses vad jag älskar henne. Jag kommer få en fin kväll! 
 
--
Big girls don't cry.

*

Tillsammans med Jacco/Labyrint i öronen så fick jag en fin promenad ner till hamnen. Härliga Häggdånger/Barsviken.
 

2/8

Första dagen som 22 åring. Jag hade en helt underbar födelsedag igår, jag fick allt jag önskade mig plus lite där till. När alla gäster hade varit på tårta så fick jag skjuts av farmor och Kenni till Äbro, där alla mina gamla vänner skulle vara samlade vilket dom var. Kvällen var jätte trevlig enda tills den spårade ur, tur man har fina vänner som kan köra bil. Tack för skjutsen Veronica! :) Jag och Mia gick på minikrogen och drog i oss en ost och skink macka innan vi travade hemåt mot henne. Innan det var dags att krypa under täcket så drog vi oss ett par skratt, ååååh vad jag gillar mina vänner allstå! 
 
Vaknade vid nio av att jag knappt kunde andas, (allergi chock) mot hennes katt. Käkade frulle innan det var dags för Mia och åka till Sundsvall för att sätta i sitt nya hår, så jag tog mig en promenad till Linda för att umgås med henne. Vi gjorde lite lunch och snackade om allt mellan himel och jord. Vid halv två tog jag bussen hem till pappa igen där jag  befinner mig nu, skulle egentligen ha åkt hem till Sundsvall idag men jag vill va med pappa en natt till så jag stannade. Kvällen kommer nog bestå av en lång promenad i skogen och tv tittande. En bra kväll med min fina pappa med andra ord! 
 
 
  

Från en gammal tid.

  
  
  
 
  

22 bast.

För det är ingen vanlig dag idag, för det är min födelsedag! Vart tar alla år vägen? jag var ju nyss 14 år.. Och nu helt plötsligt 22? Dagarna rinner iväg, månaderna och åren rinner iväg.. Snart är jag väl 40 år och alldeles skrynklig. Jag slänger in ett inlägg lite senare idag när alla gäster har varit här, första gästen är snart på plats. Min fina tremänning Fredrik! :D 
 
- JAG HAR DOM GRYMMASTE MÄNNISKORNA I MITT LIV, one love!