Every day is a new opportunity
to change anything.


dags att släppa ett år bakom sig.

SLUT PÅ 2013

- gjorde du något i år som du aldrig gjort förr? Jajamensan.

- dog någon som stod dig nära? Nej, och tack för detr.

- vilka länder besökte du? Danmark, Tyskland.

- är det något du saknar 2013 som du vill ha 2014? En lägenhet.

- vilka datum från 2013 kommer du alltid att minnas? det är så otroligt många

- största misstaget? jag har inte en aning

- har du varit sjuk eller skadat dig? Ja.

- bästa köpet? Oj, ja jag vet inte alls jag. 

- vad spenderade du mest pengar på? cigaretter, alkohol och shopping.

- gjorde någonting dig riktigt glad? Mina fina vänner och min familj.

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2013? Medina - beslema, 

- är du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Upp och ner, 

- vad önskar du att du gjort mer? Spenderat mindre pengar på onödiga saker.

- vad önskar du att du att du gjort mindre? Ingenting, man gör aldrig något för mycket.

- hur tillbringade du din midsommarafton? Hos syrran, med Emelie, Joel, Malin, Pålle, barnen osv.

- har du druckit alkohol i år? ja

- har du vart stupfull? ja 

- har du sett någon varit full? Ja de också.

- blev du kär i år? ja 

- hur många förhållanden? Ingen.

- favoritprogram i sommar? Oj, jag ser aldrig på tv så jag har ingen aning.

- bästa boken du läste i år? inte en aning

- största musikaliska upptäckten? Mange Hellberg

- något du önskade och fick? Jag har fått så mycket saker och är lika glad för alla.

- något du önskade dig men inte fick? Nej


- finns det något som skulle gjort 2013 bättre? ja, självklart

- hur skulle du beskriva din stil 2013? min alldeles egna stil, 

- vad fick dig att må bra? mina vänner och familj

- vem saknade du? Karolin.

- fått någon ny vän? självklart

- årets besvikelse? att en del människor förändrades till monster.

- årets bästa? mina vänner, familjen

- årets tältning? ingen alls

- vad gjorde du på din födelsedag 2013? Kalas hemma, sen bjöd Joel ut mig på middag och bio.

- sammanfatta 2013! allting händer utav en anledning

Det som kommer ur hjärnan

Länge sen jag hade en sådan familjehelg så att säga. Igår kväll bestod av barnvakt åt Evve och Theo, ikväll har vi varit hos världens bästa Pia och firat hennes födelsedag och sedan blev det vin och kortspel hemma vid köksbordet. Två underbara kvällar må jag säga! Imorgon kommer Mari och Jonas hit, så som jag läääääääängtat!!!! Vi ska åka ut till bredsand och och ha lillajulafton med lillsyrran och en del av hennes fosterfamilj, ska bli så himla mysigt! 
 
På måndag åker jag ÄNTLIGEN hem till pappa igen, fan vad jag saknar honom!!!!!!!! Älskade pappa. Ska bli skönt att få rå om lilla familjen igen, <3 Just nu sitter jag med musik i öronen och funderar på att försöka se nån film och sedan sova så man är pigg imorgon. 

20/12

Litet uppehåll då blogglusten har varit totalt borta, men såhär på en fredag eftermiddag så får jag slänga in ett par ord. Veckan har bestått av jobb, annars har jag bara degat hemma tillsammans med min förbannade magkatarr som inte verkar vilja som jag vill riktigt. Idag jobbade jag sista dagen inför jul-lov, så många julkramar man fick av alla fina kollegor och alla barn, dom kommer jag leva länge på! 
 
Idag hade jag stängning, travade hemåt och åt middag och väntar nu på skjuts till Granloholm där jag tänker spendera min fredagkväll tillsammans fina små barn, Evelina och Theo. Alldeles perfekt fredagsmys! Imorgon ska jag sovaaaaaaaa så länge som jag bara kan, samla krafter så man orkar med all julklapps handling. För övrigt så längtar jag tills på måndag, då jag får åka hem till pappa igen och fira julen med min fina Härnösands familj. 
 
Nej nu ska jag dra på mig myskläderna.

17/12

Låååång sovmorgon hade jag idag innan det var dags att trava till jobbet, då My var hemma från dagis idag så passade jag på att ha mysmorgon med henne, god lunch och massa skratt innan man fick ta på sig skorna och vara med underbara ungar. Idag var det min tur att stänga hela förskolan för första gången, gick ju hur galant som helst! 
 
Slängde i mig en enkel och god middag som syrran hade lagat, och hon hade även bakat bullar. Inte alls dåligt att komma hem till en klar middag och nybakta bullar. Jag gillar att vara inneboende! Ikväll har jag bara tagit det lugnt, kollat på några avsnitt av PH och degat i sängen, imorgon är det jobb igen så ska alldeles strax slå igen mina ögon och försöka sova. 
 
Återkommer!

Min stöttepelare

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit ett inlägg om denna människa och jag skriver säkert samma sak varje gång. Men ibland behövs det bara för att visa hur tacksam man är över att en del människor finns i ens liv. Precis så som jag är, över att du finns i mitt liv Pappa. Jag kan fortfarande inte se ett liv framför mig utan dig och kommer aldrig kunna det heller för den delen. När jag tänker tillbaka så känner jag en sån stor tacksamhet, vilken är den bästa känslan som finns. 
 
Du är den bästa människan som finns, den som betyder mest utav alla. Visst, man älskar hela sin familj. Men när någon räddade livet på en, som har uppfostrat barn ensam så kan man inte annat än älska den personen så oerhört mycket, samtidigt som man är så sjukt jävla stolt. Jag kommer nog aldrig lyckas förstå hur du orkade stå ut, vid varje motgång höll du huvudet högt och klarade dig genom det hur jobbigt det än kunde vara. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna komma vidare i mitt liv egentligen, fick för mig att jag alltid skulle vara den där sat ungen som rymde hemifrån och slutade lyssna, men nu. Idag. Så hoppas jag att du kan se att jag kom vidare, även om jag har en låååång bit kvar så har jag kommit förbi massa hinder. Jag hoppas du är lika stolt över mig så som jag är stolt över mig själv, för.. Visst har jag gjort framgång? 
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag är så jävla stolt över dig pappa och jag är säker på att jag har fått din styrka, genom varje motgång så har jag också kommer igenom det, även om motgångerna kommer följa med mig ännu längre i livet så har du samtidigt fått mig att förstå att jag inte kan förändra något, jag kan inte göra nånting mer än att försöka acceptera läget, hur mycket jag än önskar och hur jobbigt och smärtsamt allting är, hur ont det gör, hjärtat går i tusen bitar men jag kan fortfartande inte göra något. 
 
Jag saknar dig ofta, varje dag om jag ska vara ärlig. Önskar hela tiden att milen vore meter, det svåraste beslutet jag någonsin tagit var att flytta ifrån dig, men jag antar att livet går ut på att testa nya saker och jag tyckte väl kanske att det var dags, trots saknaden så har ju allting gått bra även om det har tagit tid. Jag vill mestadels att du ska veta att du är den viktigaste människan i mitt liv, min stöttepelare, min hjälte och framförallt världens bästa pappa. 
 
Jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva, vet inte vad jag skulle göra utan dig. Jag skulle garanterat vara trasig, Vad hade jag gjort utan dig? Knappst varit den människan som jag är idag, jag vill inte ens tänka på vilken människa jag skulle ha varit. Du är den klokaste människan som vandrar i ett par skor, den smartaste. Du är bäst på alla sätt min fina älskade pappa. Tack för att du finns och tack för all kärlek du ger mig, tack för att du är du och tack för att du gav mig en fin uppväxt trots alla motgångar, ingen är som dig. 
 
Det ska alltid vara vi, vi FYRA. Pappa, Mari, Jonas och Anna
Tilllsammans klarar vi allt, tillsammans är vi starkast.

16/12

En ny vecka och en ny jobbvecka har kommit. Idag har det dock varit en halv jobbig dag, mitt illamående och magont vill inte som jag vill... Men en krigare som jag är så klarade jag mig igenom dagen lätt som en plätt, skuttade förbi mamma på vägen hem och fick kramar, väl hemma så var det middag. Haft soffmys med My medans Sofie och Mange åkte och handlade, nu ligger jag ner bäddad i sängen och hoppas att min mage vill vara min kompis innan det är dags att sova, som tur är får jag sovmorgon imorgon. 
 
Det enda som får mig att vilja kriga vidare,
Mina vänner, familj och sist men inte minst mitt älskade jobb.

14/12

Skön fredagkväll med chips film och kroppen under filten. Idag mår man som en stjärna och är taggad för Patriks födelsedagsfest, jag är säker på att det kommer bli en grym kväll och att han blir glad för presenterna han får :) men den ungen är så tacksam över allt så det tror jag nog. Idag har jag degat i sängen framför skilda världar, tänkte snart ta en dusch och börja fixa mig lite smått, en liten middag måste magen få också! Jag vill också tacka Emelie som fixade om min blogg lite, tyckte de var dags att göra om den, tack och bock min kära vän! 
 
jag har inget vettigt och säga i detta inlägg egentligen. Hörs.


Ikväll är det din kväll, din födelsedagsfest.
Jag älskar dig, världens finaste bror.
du o jag.
 
 

13/12

Jag antar att det är dags att öppna ett nytt kapitel och sätta punkt.
Gå vidare, hur ont det än gör.. Life goes on

11/12

Allt kan dra åt helvete.
Hejdå

10/12

Ännu en dag är slut på den här veckan, och jag skuttade hem med ett mindre leende på läpparna denna dag. Hej och välkommen magsjuka till Storkens förskola. Jag hoppas verkligen att jag klarar mig ifrån det, men med min otur så åker väl jag också på det... När jag kom hem så hade syrran gjort lax och potatis, suuuuuuper gott!!! Vi degade lite efter maten tills det var dags för lite hemma sysslor, hon städade över våningen medans jag tog tag i all rentvätt och soterade det i rätt högar oså. Nu ligger jag nerbäddadd i sängen, ny duschad och musik i öronen. Så jag tänkte passa på och dela med mig några ord om min dag när jag ändå finner tid och lust. 
 
Ikväll blir det godnatt tidigt, fem-halv sex ringer klockan och då är det dags för uppstigning. Imorgon ska jag vara med på öppningen för första gången så det ska bli spännande. Se något nytt och lära mig mer av deras rutiner är aldrig fel, jag älskar allt nytt som händer oavsett vad det är. 
 
Just nu vill jag ha helg, sova ut. Och framförallt fira min fina bror som fyller år på torsdag, liten blir stor liksom. Lääääääängtar!!!!!
 
 
-
Saknad, det är den känslan som gör ondast.

Ingen rubrik.

1. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? – Oj, ingen aning just. Men Vera är fint.
2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? – Kärlek utan sex
3. Vilken var den senaste filmen du såg? –  minns inte vad den hette.
4. Har du bra självförtroende? –  Ibland.

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? – resa låååångt bort

6. Nämn tre saker på din att-göra-?  bra fråga

7. Beskriv ditt drömutseende! – långt ljust hår, mer platt mage än vad jag har nu.

8. Skriv namnet på någon du ser upp till – Pappa

9. Någon du har kysst -
 ska jag skriva upp alla?
10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? – Japp.

11. Den du senast sov över hos – Joel

12. Vem skrev du senast med på Facebook? – Daniel

13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? – 
Ja
14. Vad väljer du, godis eller chips? –  chips

15. Pinsammaste minnet från skoltiden? – Har inget speciellt pinsamt minne vad jag kommer på :/ haha typ att läraren kommit på en då man skolkat typ
16. Hur uppvaktar man dig? – blommor, fin middag 👌

17. Har du rykten efter dig? –  Ingen aning, men alla snackar väl om alla..?

18. Din absolut sämsta egenskap? – för snäll kanske

19. Din bästa egenskap? – Omtänksam.

20. En låt du är beroende av? – djuro mix - trumpsta

21. Vad stod det i ditt senaste sms? – "oj såg ditt sms nu. Men ja gör det :) "

22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? – 
Mina syskon och syskonbarn.
23. Kan man vara vän med sitt ex? – Absolut.

24. Har du kysst en kompis ? - jaa

25. Hur ofta dricker du alkohol? -
 När jag finner lust till det.
26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? – fuck drugs.

27. Vad hatar du? – dryga människor 

28. Hade du kunnat ha distansförhållande? – Har aldrig testat på, så jag vet inte.

29. Vad handlade din senaste dröm om? – flyttade till en ny stad och skulle försöka hitta kompisar xD haha

30. Vad väger du? 60
Är du nöjd med det? – jadå.
31. Hur lång är du? – 160

32. Vilken är den bästa svenska filmen? – oj.. Finns många, men beck och wallander gillar jag.
33. De bästa svenska skådespelarna? – ingenaning 

34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? – 
Ingen av dom.
35. Ditt humör för tillfället? – trött och less

36. En vacker person? – Mina syskonbarn

37.Har du instagram? – @thengfan
38. Vem kramade du senast? – Ett barn på jobbet

39. Vem träffade du senast? - syrran och mange

40. När slog du dig senast? – 
Idag
41. Någon du vill träffa? – många
42. När grät du senast? Varför? – Idag.

43. Sminkar du dig varje dag? – 
Nej
44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? – pappa.

45. Är du helsvensk? – Ja

47. En artist du inte gillar? – 
Petra Marklund.
48. En artist du gillar? – Mååååååånga.

49. Vad är det bästa som hänt dig? – Mina syskonbarn

50. Vad vill du bli när du blir äldre? – En lyckligare människa.


my angel

När man inte kan göra annat än att sakna. Jag vet inte och förstår inte riktigt hur ett humör kan vända på några sekunder.. Jag antar att det är hela min ryggsäck som håller ihop mig, motgång för motgång så kliver jag igenom det. Men ändå känner jag ingen stryka? Mycket inombords trots det så ler man sig genom dagarna, tills det brister. Som det har gjort ikväll. 
 
Dagarna går, månaderna går, och över ett år har gått.. Men ändå gnager det, saknad, längtan, tårar.. Känns som jag aldrig nånsin kommer komma över detta, jag saknar... hela tiden! Karolin, min älskade kusin.. Jag minns beskedet som igår, jag kom ihåg det sista avskedet, jag kom ihåg den sista pussen på kinden som jag fick ge dig, samtidigt som tårarna rann och tankarna snurrade om hur jag nånsin skulle kunna handtera detta. Allting gör så jävla ont och jag vill bara vrida tillbaka tiden, krama dig igen, skratta med dig igen.. Jag minns allt som igår, som en video som spelas upp om och om igen huvudet på mig, dagligen. Hur jag än gör, hur jag än tänker så går det inte. Jag vill inte glömma dig, bara kunna acceptera... Men inte ens det går.. Jag vet att du mår bra nu, jag försökler glädja mig åt det, men även det är svårt. Varje dag kommer det som en käftsmäll, att veta att aldrig mer få ens dela ett par ord med dig tar sönder mig.. Jag får knappt fram orden, tårarna rinner och jag vill bara ha dig här. Du som alltid kunde dom enkla orden för att kunna torka tårarna och le igen. Sluta aldrig med att sitta på mina axlar, jag vill att du alltid sitter där, då vet jag att du är nära mig. 
 
Jag försöker göra förändring varje dag, hela tiden. Så att du sedan kan titta ner på mig med ditt vackra leende och vara stolt över mig, Jag går genom dagarna med ett leende på läpparna, när jag egentligen bara vill skrika och gråta. Kommer jag någonsin kunna acceptera att du nu mera är himlens vackraste ängel? Hur bearbetar man? Jag vet inte, för jag lyckas inte göra det. Jag vill bara att allt ska bli bra, men jag tvekar om det nånsin kommer bli det. Jag trodde aldrig att det skulle vara såhär svårt att leva med en saknad, jag försöker ta på mig min ryggsäck varje morgon, tänka på vad som har gjort mig stark genom livet för att kunna vara stark genom detta... Men det känns som jag misslyckas varje gång, samtidigt som jag är stolt över de förändringar som jag har gjort, så får jag en käftsmäll varje gång jag känner att jag inte har gjort tillräckligt med förändring. Jag kommer aldrig glömma dig, Karro. Jag vill bara kunna acceptera, men jag antar att det kommer ta td. 
 
Jag kan se framför mig hur du sitter där uppe, skrattar och dansar till Veronica Maggio samtidigt som du gosar till det med din Björn. Det som gör ondast när jag tänker på detta, är att jag inte får se det i verkligheten. Jag fick leva med dig, nu lever jag för dig..
 
Älskade ängel. - en dag kommer pusselbiten falla på plats,
men tills dess kommer jag att sakna dig.
Anna Karolin Kristina Sundin Paulsson.
890414 - 120910
 
 

9/12

Här sitter jag nere på rummet mätt och belåten med en kopp kaffe och lyssnar på mys musik. En ny vecka har börjat och jag tillbringade hela min dag på jobbet med fina barn. Att få komma innan för dörrarna där, när man möts av kramar och ett "heeeej Anna" och sedan så skutta därifrån med ett leende på läpparna, jag säger bara.. Vilken känsla! JAG ÄLSKAR MITT JOBB. 
 
Helgen tillbringade jag hos pappa, Mari och lilla Jonas kom till pappa på lördagen också, som jag saknat dom! Så det var himla mysigt att få rå om dom, vi myste mest bara på och hjälpte pappa med veden oså. Ikväll tänkte jag ta tag i städningen på mitt rum och bädda rent så kommer jag somna som en prinsessa ikväll. 
 
Nu ska jag fortsätta läsa bloggar och mysa på. Puss!
 
"Jag drar täcket över huvudet och använder orden: Jag bryr mig inte."

*

Buss resan fick mig på något vis att fundera lite, på allting bra som händer. Ibland förstår jag inte ens varför jag klagar, men jag antar att man får ha dåliga dagar ibland, även om dom kan vara ofta. Jag vill inte skryta eller så, men jag kan nog bara säga att jag är GRYMT stolt över mig själv. Livet jag lever nu, trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva. När allting bara gick bakåt kunde jag aldrig se framåt, för tankar var ju bara " ingenting kommer gå som jag vill, jag kommer stå och trampa på samma plats livet ut"  Men så blev det ju inte, jag har en stoooor ryggsäck som jag har tagit med mig sen jag var ett barn, på sätt och vis antar jag att det är allt som jag varit med om som har fått mig så stark och se annorlunda på en del saker. 
 
Nu, IDAG kan jag säga att jag är glad på riktigt, jag har glad att ha ett jobb att gå till, jag är glad över att få vakna upp i samma hus som mina sina syskon barn, jag är glad när jag somnar och lika så när jag vaknar. När hände det sist? Jag minns inte. Jag har fantastiska vänner som finns för mig, jag har en grym pappa som alltid får mig att skratta, jag har världens finaste syskon som verkligen gör allt för mig. 
 
Varför klagar jag egentligen? den frågan kommer upp igen. Det som jag önskar vore annorlunda men inte kan göra något åt har jag nu fått mig en tankeställare om att bara låta rinna ut i sanden, det får vara som det är. HUVUDSAKEN jag gör det som är allra bäst för mig! 
 
Hur underbart är det inte att få tänka såhär? Och bara gå runt och le åt det man har idag. Tacksamheten över att allt blev bra till slut, mycket finns det kvar men en sak i taget och det är nog ingen annan än jag som förstår hur långt jag egentligen har kommit. JÄVLAR VAD JAG ÄR GRYM!!!!!!!!!!!! 

svar

Kan du inte berätta lite om dig själv? du verkar vara en party prinsessa och festar väldigt ofta, men samtidigt sköter du ditt jobb, lever du två roller? Ett barn och vuxen. 
 
Svar: haha två roller vet jag inte riktigt om jag lever, men jag sköter mitt jobb och försöker visa att jag kan ta ansvar även om jag festar väldigt mycket, jag är absolut inte tvingad till att festa varje helg som det kanske har blivit den senaste tiden, men mina vänner är lite som mig, gillar äventyr, spontana saker, festa och ha roligt. Jag skulle självklart kunna sitta hemma en helg med en chips skål på kaggen och bara se film, men jag är en sådan människa som måste ha något som händer hela tiden, måste göra något hela tiden, lugna saker som lite mer roliga saker. Sån är jag bara, gillar när det händer saker helt enkelt. Sen får ju folk ta mig som dom vill, sån här är jag :) Jag vill leva mitt liv fullt ut, göra alla roliga saker och "leka" av mig innan jag tänker binda mig till någon familj osv. Men att jag är inte två roller, ett barn och vuxen kan jag inte riktigt påstå. Jag är jag!

4/12

Känns som jag har haft den sämsta dagen på väldigt länge idag, med noll sömn inatt eftersom mina leder bestämde sig för att vara världens ovän med mig... Idag stannade jag hemma från jobbet, kunde verkligen inte ta mig tid när man inte kan jobba fullt ut. Jag har proppat i mig massa värktabletter hela dagen och sängen har varit min bästa vän, äntligen mår jag bättre och kroppen är nästan vän med mig igen, så imorgon blir det jobb! 
 
Just nu ligger jag ner bäddad under täcket med massor av tända ljus på rummet, och självklart får mys musik spelas i öronen. Sånt där man får göra när man är lite små deppig och haft en dålig dag, bara rå om sig själv. För övrigt längtar jag till helgen också, då packar jag väskan och åker hem till pappa över helgen. Så länge sen jag var där nu och jag saknar honom så himla mycket, ska även försöka hinna med en sväng in till stan och hälsa på farmor som jag inte har träffat på 3 månader nästan... :( och självklart SKA jag hinna med att träffa syster och lilla Jonas. Annars ska jag bara mysa på med papi. 
 
Nej nu ska jag kika vidare, kanske hittar någon rolig blogg och läsa. Hörs!

3/12

En ny vecka och nya möjligheter har börjat, och jag har börjat jobba dagligen, happy girl! Igår när jag kom hem från jobbet låg jag i sängen bara, helt slut... Idag har jag jobbat, när jag kom hem var middagen klar så jag mumsade lite middag och nu sitter jag nere på rummet och ska  nog ta en varm och skön dusch om ett tag.. Ikväll ska jag bara chilla hemma, helt slut efter jobbet så orkar inte göra ett skit. 
 
Helgen bestod av alkohol, lite kaos, skratt och trevligheter. Där har min helg! Får be om ursäkt att jag är sämst på att blogga nu för tiden, men känner att jag inte har så mycket att berätta längre. Jag jobbar, chillar hemma, sover, äter, vaknar, jobbar. Försöker få tid till att umgås med vänner. Mitt liv just nu! Har jag blivit vuxen? 

*

Jag saknar oss, 
jag älskar dig. 
Men jag hatar hur du har valt att leva.
mammaäralltidmamma