Every day is a new opportunity
to change anything.


28/2

Jobb veckan är över och idag är jag ledig. Min vecka och dagar enbart bestått av jobb, mat och besök av Anders och Lasso i onsdags, kaffe häng och middag. Igår var jag hos syrran och myste med barnen medans hon var ute och körde lite. Imorse ringde klockan 05.30 för tvättstuga, så här sitter jag med kaffe, tända ljus och mys musik. Morgon mys med mig själv helt enkelt! 

Nu väntar jag på att tvätten ska torka så jag kan hämta den, sedan vankas en dusch och ta bussen till Härnösand, dagen spenderar jag med syster Mari och resten av helgen spenderar jag med Joakim och Albin i Utansjö, en sån där alldeles perfekt mys helg! 




25/2

Dagen tillbringades på jobbet med riktigt fina ungar, idag har vi varit ute i det härliga vädret, ungarna lekte mestadels i vattnet och självklart skulle barnen som inte hade regn kläder sitta i vattnet.. Inte så mumsig lunch fick vi idag, blä... Annars så har vi myst inne, ritat, lekt, bytt bajs blöjor, torkat snor och tårar.. Skrattat och busat! Halv fem fick jag trava hemåt, trött som en jude men gjorde ordning en middag ändå. Dog en sväng i sängen som slutade med en lååååång powernap, tur Joakim ringde och väckte mig! 

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch och sedan krypa tillbaka i sängen och de mer film. Imorgon är det jobb igen :):):) tur att jag älskar mitt jobb! Sen vill man ju gärna att veckorna ska gå snabbt så man får helg och ledighet också :) 

Nä, dags för en dusch. Godnatt! 

Mosters lillhjärta!






23/2

En vecka och en helg har passerat, imorgon är det en ny dag och en ny jobb dag., Veckan spenderade jag på jobbet mestadels och har haft Joakim som sällskap på kvällarna. I fredags var syrran och Jim här, en utgång som var trevlig. Lördag så kom My, som skulle spendera kvällen med mig och Joakim. Mys framför tvn med lite ostkrokar och cola. 
 
Imorse ville My vakna halv sex, så det var bara att slå på barntv och mysa med henne i soffan. Dagen har vi spenderat mestadels hemma, en sväng på dollar och willys blev det. Jag har även haft min faster och kusin Tim på besök idag, kikade lite på hockeyn som gick åt helvete men jag hade ju fint sällskap iallafalla och de va huvudsaken. Vid halv fyra rullade Joakim mot Utansjö, jag hoppade över middagen och somnade på soffan istället. Vaknade av att Emelie ringde mig, nu sitter jag bara och degar i soffan efter ett samtal med Emelie och Joakim. Funderar på att dränka kroppen i lite vatten, imorgon är det dags för jobb igen. 
 
- Ensamma kvällar ger mest tänkande.

Svar.

Bara äääääälskar när det kommer frågor från anonyma läsare. 
 
"Är det Joakim ditt ex som du börjat umgås med igen? Är ni tillsammans? Har inte han en son, om han har det hur går det? Vad tycker du om Joakim?" 
Ja det är mitt ex som jag börjat umgåtts med igen och nej vi är inte tillsammans. Ja han har en son. Hur det går? Jag har aldrig träffat hans son och känner att det inte är bråttomt med det heller, den dagen kommer förr eller senare. Men för dom, så vill jag bara att det ska gå bra. Vad jag tycker om Joakim, han var min första riktiga kärlek, som verkligen var på riktigt. Så ja, han har satt spår i mitt hjärta som garanterat kommer följa med mig livet ut. Jag tycker om honom, så som han är. Att han skulle komma tillbaka i mitt liv då vi gjorde slut trodde jag inte då, men se :) Efter 4 år så är han tillbaka, och vad som händer längre fram får framtiden visa :) Huvudsaken vi har kontakt, umgås och får varandra att skratta och må bra. 
 
"Hur gick det med din cancer?"
Hur det gick då jag fick besked eller hur det har gått efter åt? Vet inte vad de är du vill ha svar på, så jag förklarar hela skiten. I mars 2013 fick jag besked om att jag hade cancer (GODARTAAD) i tarmen efter ha haft tarmsinflammtion som "utvecklades" till cancer, en tumör som var ungefär lika stor som en 5krona. Jag gick på olika mediciner i flera månader, blev varken sämre eller bättre.. Medicinen gjorde så att jag kunde smälta min mat lättare och fick lättare att gå på toa. Det enda jag kan tycka förändrades var att jag gick ner väldigt mycket i vikt och har även där efter fått dåliga matvanor, då jag inte fick äta stora portioner medans jag åt medicin. I juli var jag på återbesök, allt såg likadant ut som sist.. Läkarna bestämde sig för att prova operera bort tumören, så i augusti blev jag knölfri. I december vart jag på ännu ett återbesök, tumören hade inte kommit tillbaka och där efter kunde som "frisk" förklara mig, går fortfarande och kollar tarmen var 3dje månad vilket jag kommer få göra ett tag fram över. Hur länge, vet jag inte. 
 
"Du skriver inte så mycket om Karro längre, har du glömt henne?"
Jag har absolut inte glömt min kusin, Karro. Jag saknar henne varje dag och det kommer jag göra tills vi ses igen. Jag har bara mer eller mindre valt att inte skriva om henne just nu, just för att kunna bearbeta hennes bortgång som jag inte har gjort, trots att det har gått över 1.5 år. Jag antar att det är dags att gå vidare och försöka acceptera att hon är på ett annat ställe nu, men tankarna om att hon finns med mig varje dag, dom släpper jag aldrig. Hon är ju faktiskt med min fina vän Visse på andra sidan, Visse är ioförsig ny där men jag är säker på att Karro tar hand om honom. Så nej, jag har absolut inte glömt henne. Mina fina änglar. 
 
"Jag har läst tidigare att du har problem att vara/sova själv, varför?"
Ja jag har väldigt svårt att vara ensam, och speciellt sova ensam.. Jag vet inte riktigt varför, har varit så i 4 års tid, snart 5. Jag verkligen hatar att vara ensam, finns dagar då jag får panikångest för att jag är ensam. Men jag krigar mot det, och det börjar bli bättre.. Nångång måste jag bli van vid det, och man är väl en krigare efter allt man gått igenom ;) Så detta klarar jag nog också, låt det ta lite tid och inte ha bråttomt så kommer ensamheten också fungera. För ibland så måste man ju faktiskt va ensam, även om man inte vill det. 
 
---
 
Så mina kära anonyma läsare, hoppas ni har fått bra svar på era frågor! Tack på för hand.

17/2

Min måndag började med ett besök på vårdcentralen, tog massor av prover, dels för att se om tumören har kommit tillbaka i tarmen, vilket jag får svar på om någon dag. Tror jag ska hålla tummarna lite extra för mig tills brevet kommer i brevlådan. Lågt blodtryck och dåliga matvanor, så hädanefter ska jag anteckna varje gång jag äter något och hur mycket. Bara och lyssna på läkarna och se till att kroppen blir återställd :) 
 
Annars idag så har jag umgåtts med Yvonne, vi har ätit lunch tillsammans hos mig, haft kaffe häng och avslutade dagen med solning. Nu sitter jag hemma, nerbäddad i sängen och försöker finna orken till att laga middag.. åt mig själv.. Så jävla tråkigt att äta själv, laga mat själv i huvudtaget.. Imorgon får jag äääntligen gå tillbaka till mitt fina jobb, som jag har längtat!! - En normal vardag igen. 
 
 

16/2

Ännu en ny vecka börjar imorgon, helgen har jag spenderat hos pappa med mina systrar Lina och Mari, självklart lilla Jonas också. Vi har bara myst på hela helgen, spelat sällskapsspel och käkat popcorn. En sån där alldeles perfekt helg! Idag blev vi upp plockade av Carina så vi slapp ta bussen jag och Lina, väl hemma så dog jag av en stund i soffan innan jag tog en varm och skön dusch. Fått i mig lite middag och nu chillar jag i sängen i väntan på att Joakim ska komma och spendera sin kväll med mig. 
 
Imorgon är det besök på VC och massa telefon samtal som måste göras, på tisdag får jag äntligen trava bort till mitt älskade jobb och spendera mina dagar med underbara ungar och fina kollegor. Jag har även gått ner 3kg till för er som ville veta liksom, glad är jag för det iaf! 
 
Nu ska jag läsa lite bloggar. Vi hörs!

13/2

En till vecka är nu snart slut. Imorgon åker Emelie hem efter ha varit här i nästan två veckor, givetvis kommer det bli precis lika tomt som varje gång hon åker hem.. Förhoppningsvis dröjer det inte länge till hon är tillbaka igen! Vi har inte gjort speciellt mycket då hon har varit här, jag ha rmestadels jobbat eller så har vi bara tagit det lugnt hemma. Igår var mamma och Kent på middag, medans Kent åkte hem så stannade mamma kvar och såg hockeyn med oss, precis såna där stunder älskar jag att umgås med mamma. Så himla mysigt!
 
Idag vaknade vi av allt jävla borrande, (dom håller på renovera alla toaletter i huset) men lyckades somna om till 10, klev upp och gjorde mig ordning lite sakta samtidigt som jag väntade på ett samtal från VC, där jag fick tid på måndag... Så nu får man bara vänta och sedan hoppas på att alla prover ser mega bra ut! 
 
Ikväll har vi haft Patrik på middag besök, han drog sedan till domsaga för att repa med sitt band, så jag och Emelie tog en promenad bort till Korsta och gjorde ett besök hos Annso. Fick med mig lite smått och gott till lägenheten och blev bjuden på fika. Just nu degar jag i sängen, funderar på om man ska poppa lite popcorn och mysa ner sig till en skräckfilm nu när det är sista kvällen med Emelie, eller så får man hoppas på att man får kvällsbesök av Lasso och Pattis. 
 
 

11/2

En ny vecka och en helg har passerat i livet, fredagen tillbringade jag med Simon som ville övernatta, han, jag och Emelie myste framför tvn och lekte massa. 
 
På lördag blev det en god lunch innan det var dags för Simon att åka på innebandy cup, 5 mål gjorde han så jag är en stolt moster! Joakim kom runt ett, hade kaffe häng innan vi besökte Ikea och lite andra affärer och hamnade sedan i Utansjö, blev bjuden på super god middag. Kvällen tillbringades med Emma och massa andra, alkohol och ett besök på krogen i Härnösand. En lyckad kväll faktiskt, då jag äntligen fick träffa massa gamla klasskompisar och de va så jävla guld!! 
 
Söndagen låg jag och Joakim i soffan framför film innan det var dags för mig att lämna Utansjö och tillbringa en natt hos syrran, myste med Jonas tills mina ögon sa godnatt. 
 
Igår kom jag hem, tog en powernap i sängen och tog mig sedan en promenad bort till syrran och hälsade på. Kvällen avslutades med en promenad hem och dog av i sängen. Idag har jag umgåtts med mamma, mor och dotter dag. Så behövligt! Vi överraskade mormor på sjukhuset, glad blev hon och vi kramades mycket. 
 
Middagen ligger nu i magen och Kristian har varit här och hälsar på, så nu ligger jag och Emelie på soffan, musiken är på och vi undrar vart våra kompisar är? .. 

4/2

Igår kom äntligen Emelie hit! Fick även besök av Lasso och Ruda som stannade på lite kaffe och surr. Jag och Emelie gottade chips och chocklad framför PH innan vi båda la oss i sängen och somnade på engång. Emelie har blivit sjuk också :( typiskt! Jag har iaf fått några ärenden gjorda på stan idag, bjöd hem Yvonne på kaffe också. Annars så har jag bara tagit det lugnt och tog en låååång powernap, vaknade runt sex och lagade ihop en enkel middag. 

Emelie degar i sängen och jag ligger på soffan och funderar om jag ska trava upp tills Skönsbergs centrum och sola lite men orken finns inte riktigt där.. Imorgon ska jag och syrran ta tag i simningen igen, känns riktigt skönt att få komma igång igen. Förhoppningsvis är kroppen redo att visa sig till sommarn. 

Målarna har varit här idag också, imorgon tar dom bort det fula röda i köket och i tv-rummet, sen är det vara bänkskivorna kvar i köket som dock skulle dröja nån vecka.. Men huvudsaken dom blir utbytta! Imorgon börjar dom måla så snart kan man göra detta hem till ett riktigt hem. Jag är rätt så säker på att jag kommer bli nöjd! :) 




2/2

Ny inflyttad i min fina lilla lya. Första natten tillbringades med min fina syster Mari och hennes son Jonas. Vi grejade och packade upp det vi orkade tills vi bäddade ner oss i sängen. Innan det var dags att säga hejdå till Mari och Jonas så var mamma förbi på en kaffe, himla trevligt. Klockan tickade och Joakim kom till slut, vi skjutsade hem mamma och gav oss sedan ut på IKEA så att jag kunde köpa lite behövliga saker till mitt hem, birsta avslutades med donken till middag och stor handling på Willys. 

Väl hemma så gottade vi lite chips och såg på film tills det var dags att hoppa i
säng. Imorse ringde klockan tidigt, men en kopp kaffe hann vi med innan Joakim skulle återvända till Härnösand igen och jag fick besök av My som jag har spenderat min dag med, vi har myst framför massa Pippi filmer tills pappa kom hit med min tv och massa andra saker.. Men självklart glömde han tv bänken :( .. Vi hann även med en lunch på Sibylla innan vi kramade pappa hejdå som skulle åka hem till Härnösand/Häggdånger.. 

Nu har jag och My mumsat i oss en enkel middag, My myser i sängen framför Karlsson på taket och jag slappar i soffan tills My ska hem och jag ska fortsätta greja.. Men en bra helg har jag haft iaf, imorgon börjat en ny vecka.