Every day is a new opportunity
to change anything.


life goes on

På bara någon dagar och några samtal så vet jag vad som måste förändras och vad som jag måste jobba mer på. Vilka jag måste byta bort i livet och vilka jag ska välja att hålla mig fast vid. Vad hade man gjort utan dessa människor? som är proffs på människor som har problem som verkligen behöver hjälp. Denna vecka har varit så fruktansvärt bra, jag har fått goda råd om hur jag ska förändra livet, fått känna mig starkare än vanligt och jag har fått haft fina människor runt om mig, jag har fått skrika rakt ut om det jag känner mig förbannad över, det som är orsättvis. Jag har fått kastat skit på en människa som jag inte känner, bara för att få ut det som tynger hjärtat. Det som får mig att känna att allt är omöjligt i livet, hur kan en människa ha ett sånt fruktansvärt bra svar på allt? Alla frågor som jag aldrig nånsin fått ett svar på, frågor som jag aldrig har funnit ett svar på har jag fått svar på. Fått råd om hur man ställer om vissa tankar, tabort skulden som jag bär på, skuld som jag absolut inte ska bära på. För inget är mitt fel, inget är mitt fel. Det som hänt har hänt, även om jag tänker "men tänk om jag hade gjort så, då kanske det inte hade hänt eller så kanske det hade varit annorlunda" Även om hjärnan tänker på så slår en tanke mig att det faktiskt inte är mitt fel. Ingenting är mitt fel. 
 
Jag kan inte förändra någon annan, bara mig själv. Och jag vet vad jag ska göra nu, för att förändra mig själv, få mig själv på rätt väg i livet men då är det dags att välja bort en del saker och fram förallt lära mig saker, som att vara själv, sova själv, göra saker själv. Att bara vara själv är en stor grej för mig, men jag ska fan lyckas! Jag vann över min rädsla härom dagen, att bara gå själv i en stad som egentligen förstörde mig själv och en del av mitt liv och fan vilken befrielse att bara få vinna över denna rädsla. Kan ju säga att jag är stolt över mig själv! Att jag vann över detta betyder också att jag kan åka till Härnösand oftare, träffa min familj och umgås med vänner, gå hem själv utan att känna något. Men jag har en sådan lång bit kvar och jag ska vinna över det också! Jag har krigat hela livet hittills och det tänker jag fortsätta med. Det finns säkert andra människor här i världen som har varit med om värre saker, men detta är mycket för mig. En del vet allt om mig, en del vet bara en del. Jag har både vunnit och förlorat mycket i mitt liv, men jag har mycket kvar att vinna och även förlora. Men det sägs ju att man ska hålla huvudet högt och till slut så kommer ljuset i livet, och det är precis det som jag ska nå. Jag ska nå mitt mål! 

28/2

Ännu ett tag sen jag skrev något, inte för att det händer så mycket i mitt liv men har inte haft tillgång till dator eller så har blogg lusten varit borta. I söndags bosatte jag mig hos Yvonne iaf, till tisdag då det var dags att röra sig mot staden som man växte upp i Härnösand, hamnade hos Angelica när jag kom fram. Kvällen bestod av en Johan Falk film och massa gotta sen somnade jag gott i Angelicas säng kan jag säga, och jag fick turen med mig att få sova lite längre på onsdag morgon innan det var dags för massa ärenden. Jag blev även bjuden på middag hos syrran då, och umgicks med Angelica på kvällen och övernattade hos Mari. Imorse var jag nästan uppe med tuppen, efter ärenden så hämtade Angelica upp mig för en tripp till Gävle för att lämna Hugo och Victor. 
 
Resan gick hur bra som helst, musik och allsång i bilen, bestämde mig för att stanna en natt hos pappa så här sitter jag med musik i öronen efter ha varit på kalas och firat grannen, tårta och kaffe satt fint som kvällsfika i kaggen. Just nu tänkte jag sätta mig och skriva ihop en dikt till lilla Emelina som ska döpas på lördag, hoppas mamma Camilla blir glad. Imorgon ska jag städa huset åt pappa, enbart för att jag är så jävla snäll och för att pappa förtjänar att komma hem till ett rent hus, min fina älskade pappa. Nej nu är det dags att springa upp för trappen och in på rummet och lägga in ved så jag får somna i ett varmt rum ikväll. Återkommer! 
 
Och grattis till min älskade vän Yvonne som fyllde år igår, hoppas du hade en bra dag.
jag älskar dig.

24/2

Hallå där! Nu har det blivit lite skrivande igen, dagarna rullar på. I veckan har Angelica varit här, mycket trevligt! I fredags blev det utgång, och igår kom lillan och Ante hit. Ante åkte på polar så jag, Angelica, Lina och Ruda slappade i soffan framför tvn och massa gotta, en härlig lördag med andra ord! Idag åkte Angelica hem, vilket suger... Ante åkte hem vid halv fem men Lina är kvar, vi har bara haft en slapp söndag som man får ha när det är söndag. Jag har även packat väskan och tänkte fly från lägenheten, befinner mig i Sundsvall till tisdag men i ett annat områder, skönt och komma hemifrån lite! På tisdag flyr jag från staden. 
 
För en stund sen tröck vi i oss middag, den fick bestå av resterna från igår, hemmagjorda biffar, potatismos och brunsås. Satt riktigt fint! Disken är diskad så nu väntar vi bara på bilen som ska plocka upp mig och Lina, lillan ska hemåt och jag ska vidare. Nu ska jag glida vidare med musiken i högtalarna, (OCH ja Anders, jag ska blogga meeeeeeeer. :D) 
 
Återkommer. Puss

14/2

Ingen frukost på sängen såhär på alla hjärtans dag, men jag har fått tillbringa förmiddagen med fina grabbar, Wille och Zebbe och fått gett bort massor av grattis kramar till stor killen Wille som blir hela 5år idag. Grattis gubben! När jag sagt hejdå till grabbarna så åkte jag ner på stan och mötte upp mamma för att ge bort en kram till henne och Kent, där efter vidare till syster Sofie som skulle bjuda på middag, gav bort massor av pussar och kramar till mina fina syskonbarn My och Simon. Middagen satt fint som tusan och kaffet efteråt lika så. 
 
Fick sedan ett samtal av ett efterlängtat barn Zniper som ringer och säger att jag måste komma och hälsa på. Så jag tog på mig skorna och tog en promenad från Ortviken till Skönsberg för att ge bort mer kramar och pussar till det fina barnet. Det blev mer fika och kaffe med Yvonne också. Väl på hemmaplan så tog jag mig en promenad till grannhuset för att ta en cigg med Angelica och Patrik, slutade med att jag följde med in och käkade lite godis och pratade massa skit. Och jag fick kvälls pussen av lilla Tuva, Nu sitter jag hemma och väntar på min sov kompis, Charlie eftersom Emelie är en svikare och sover borta ikväll. Men, jag har haft en rätt bra dag iallafall. 
 
 
 
Bjuder på en bild på mig och en av mina ögonstenar, My. 
Och en bild på födelsedagsbarnet, William. 

till dig pappa.

Jag har tappat räkningen på hur många inlägg jag har skrivit om denna människa, men just därför skriver jag ett till. Jag har sagt många gånger att du har räddat livet på mig även om jag svikit dig en hel del. Men du gav aldrig upp trots att jag aldrig hjälpte till, du fick mig att se den ljusa sidan av livet. Pappa, vet du vad det vackraste i livet är? det är att JUST DU är min pappa. Du betyder så oerhört mycket, jag försöker hela tiden visa det och förklara det och jag hoppas att du förstår hur mycket du betyder. Med dig kan jag prata om allt, precis som allt. Om saker som jag inte kan dela med någon annan, du får mig alltid att skratta när jag helst vill gråta. Du har alltid dom rätta svaren på dom mest svåraste frågorna. Jag kanske inte har varit den bästa dottern i hela världen, men jag försöker så gott jag kan. Du är det finaste jag har i livet, den som jag ser upp mest till. Den första som jag vänder mig till om det är något som jag inte riktigt förstår är du och jag måste också få påpecka att du är en otroligt stark människa, jag brukar få höra att jag är en stark tjej och att lära sig att vara stark och att livet går vidare måste jag ha fått ifrån dig. 
 
Det finns en sak som jag inte riktigt gillar, det är att jag saknar dig så otroligt mycket. Även om milen inte är så många och jag vet att jag är hemskt dålig på att hälsa på så hoppas jag ändå att du vet att jag tänker på dig varenda dag. Jag är ju van att vakna upp under samma tak som dig, äta middag med dig, äta frukost i din närhet. Men nu är det inte längre så, bara ibland men dock väldigt sällan vilket jag ska försöka ändra på. Jag vet inte heller om du läser detta, men jag hoppas det för jag vill verkligen att du ska veta hur älskad du är och vilken underbar människa du är och vilken fantastisk pappa du är. Utan dig hade jag garanterat varit helt trasig och jag hade absolut inte varit den människan jag är idag. När jag känner mig svag och bara vill ge upp så ger du mig styrka till att tänka om att man faktiskt kan tänka om så att allt blir lite mer positivt. Jag funderar också hur du gör för att vara en sådan bra människa? Hur du kan dela med dig så mycket kärlek till mig samtidigt som du måste dela med dig precis lika mycket till min syster Mari. Jag är så otroligt glad över att du finns i mitt liv, att du aldrig gav upp hoppet om oss. Ingen annan än du kunde ha gett mig ett bättre liv, jag älskar dig så otroligt mycket. Mer än vad det finns stjärnor och högre än himlen. Åter igen, tack för att du finns och tack för att du är du. OCH TACK FÖR ATT DU ÄR MIN PAPPA! Mitt allt, fina älskade pappa. 
 

Man ska aldrig underskatta dig
inte när det kommer till minsta lilla grej
Du finns alltid där och ställer upp för mig,
men så är jag ju också pappas lilla tjej

Du och jag, f ö r a l l t i d
 
 

13/2

Halva veckan har gått och jag får be om ursäkt för att jag har varit dålig på att skriva, vet ju en som läser dagligen. Anders ;D .. Veckan har jag tillbringat med massa ärenden, i måndags var jag förbi polisen, försäkringskassan och träffade mamma en sväng. Igår fick vi besök av saknade grabbar, Zebbe och Wille samt mamma Lojz :) Vi hade kaffehäng och pratade massa skit. Jag och Emelie blev bjuden på middag, så vi hängde med dom hem till Nacksta och åt mat så det stod härliga till. Kvällen avslutade vi med kaffe och vi snodde med oss Wille hem övernatten :) 
 
När vi kom hem så glassade vi till det med vaniljglass och varma hallon, eftersom vi inte fick någon semla. Innan läggdags blev det ett bad och film. Vaknade runt halv 9 då Wille tyckte att det var dags att kliva upp, lite film mys innan frukost. Nu har vi precis ätit lunch och väntar på att Visse ska höra av sig som vi bad bjuda på bullar och kaffe :D  Ikväll tänker jag bara ta det lugnt, gå en promenad med Charlie som vi också kidnappade igår. 
 
Återkommer. Puss

7/2

Får väl dela med mig ett inlägg om mitt lilla liv som jag glider igenom med tygskor. Idag ringde klockan sex, morgon kaffe och frulle innan jag travade mot bussen och vidare till jobbet. Idag skulle jag kunna döda för att få sova en heeeeeeel jävla dag, fattar inte hur man kan vara så trött? Sinnes. Idag efter jobbet fick Micke komma och hämta mig eftersom bussarna från Granloholm var inställda.. Vi plockade upp Visse och hamnade hos mig för lite kaffehäng, mina fina älskade saknade pojkar var också med. Zebbe och Wille. När dom åkte hemåt så gick jag och Emelie på ICA för att panta, där efter gick vi hem och åt mat. Nu sitter jag med datorn i knät och Emelie ligger på soffan och ser på nån serie på sin dator. 
 
Jag som hade tänkt gått en promenad ikväll, men orkar jag? En varm dusch och lägga sig tidigt låter som en bättre idé... Charlie måste ut innan läggdags iaf, jag kanske inte har nämnt att vi har kidnappat Charlie från Micke och Lojz. En grabb i min lya är inte fel. Nu fick jag en tanke på att rycka upp mig, stoppa in musik i öronen och gå en promenad, ska bara skrapa ihop lite ork först. Vi hörs när vi hörs. PUSS!
 

6/2

Hallå där! Nu var det ett tag sen jag delade med mig lite av mitt lilla liv. Jag har flyttat in i min lilla lägenheten som jag trivs fruktansvärt bra i, tack till mina fina tjejer Emelie och Lojz som har hjälpt mig. Innan flytten hann jag även med en otroligt fin begravning, ett sista farväl till Edit. Hoppas du sover gott nu, lilla ängel. I helgen som var firade jag inflytten med alkohol och fina människor. Måndag tillbringade jag på drakborgen med familjen Karlsson och kvällen hos Visse på kafferep och spelade ett jävla cp spel som jag förlorade på, (nej jag är absolut ingen dålig förlorare) Igår hängde jag med min syster som var på besök, och hann även med en stadsrunda, kvällen blev det spel och kaffe häng hos Lojz. En fin kväll med fina vänner med andra ord!
 
Jag blev även uppringd av Sundsvalls kommun igår eftermiddag om jobb, så idag hade jag första dagen på Forskarens förskola, som gick väldigt bra. Riktigt fina barn och fin personal. Tummen upp! Var hemma vid halv sex ungefär, då kirrade jag och Emelie ihop en enkel middag, varma mackor fick det bli idag. Smakade bra och kaggen blev glad över lite mat! Har även haft Malin och Freddan på kaffebesök, Malin är fortfarande kvar. Just nu gör vi typ ingenting, Emelie ligger på golvet och spelar nått barnspel och Malin springer runt och pratar i telefon och jag sitter här och fryser ihjäl.... Ikväll tänkte jag ta en promenad, men hoppar nog över den och lägger mig rikigt tidigt istället, imorgon vankas det ännu mera jobb! 
 
Helgen består av spelkväll på fredag hos Visse och drinkar på lördag med fina tjejer. På söndag ligger jag ner bäddad under täcket. Nu vet ni det också.