Every day is a new opportunity
to change anything.


*

 
Jag har så mycket jag vill ge, men du vill inte ta emot de. 
Jag har så mycket jag vill säga, men du vill inte höra.
Jag har så mycket som ja vill visa , men du vill inte se.
Jag har så mycket ja vill göra, men du vill inte vara med.
Jag har så mycket att älska, Men de kan du inte förstå!

29/1

Nu så ska ni få ett litet inlägg om vad som hänt de senaste dagarna, i fredags var jag som sagt tillbaka i Sundsvall efter har tillbringat veckan i Härnösand. Väl framme i Sundsvall så blev det ett besök hos storasyster som bjöd på middag och fika. Tog sedan busssen hem och drog på mig kläder för party hos Lojz, en riktigt trevlig kväll som både började bra och slutade bra. Mådde som en prinsessa på lördagen, eller så inte.. Hängde hos Lojz innan det var dags att trava hemåt, möta lillsyrran som skulle komma på middag, älgstek och potatis stod på schemat. När hon hade åkt hem så drog jag återigen på mig kläder för en utekväll med fina vänner, hamnade hos Lasso denna gång förfest innan krogen, den förfesten slutade som den slutade. Tur det blev ett jävligt bra avslut på kvällen! Tackar och bockar. Söndagen tillbringade jag hemma tills det var dags att möta upp lillsyrran och hennes fosterfamilj på Nöjeshallen för gocart. Första gången jag körde men det gick rikigt bra och sjuuuukt jävla kul var det.  Efter nöjerna så följde jag med Lillan hem till bredsand och åt middag och passade även på att övernatta så fick lite tid tillsammans, middagen satt fint som snus och även efterrätten som Lillan ordnade, hon kan de där hon! Innan vi somnade så  tittade vi lite på tv och knäppte massa sjuka kort som är standard när vi ses. Min fina lillasyster! Som jag älskar henne. 
 
Igår var men uppe med tuppen, eller så inte.. Kvart över sju blir man väckt av Lillan MED EN VÄCKARKLOCKA SOM HON HÅLLER CA 1CM FRÅN ÖRAT. Väl uppe och kläderna på kroppen så travade vi mot bussen, hon till skolbussen och jag bussen mot stan. Somnade när jag kom hem och sov till halv två, gjorde mig ordning och hämtade Zebbe och Wille på dagis, så där hade ni mitt måndagsmys! 
 
Idag fick jag skjuts till stan av Micke och Lojz för att göra massa ärnden, som fick åt helvete rent ut sagt. Gör ett nytt försök imorgon och hoppas på att jag är på bättre humör. Men jag fick iaf en god lunch och kaffe hos min fina storasyster idag innan jag hämtade grabbarna på dagis, så det var jag riktigt glad över. Vad har jag gjort utan min fina syskon egentligen? .. Kvällen har bestått av film, enbart film. Jag passade även på att bjuda mina fina små grabbar på äppelpaj och vaniljsås, eftersom detta var sista dagen på väldigt länge innan jag får ha dom igen. Dock kommer jag sno dom ändå ;) 
 
Just nu ligger jag i sängen med datorn på knänen med skön musik i öronen, ska väl försöka he på en film och försöka slå igen mina blåa ögon, imorgon vankas ett tidigt sjukhusbesök och ett viktigt möte. Är dock rätt säker på att jag kommer se ut som en zombie, är som sagt ingen morgon människa och kommer nog aldrig bli heller. Tråkigt nog. Och inte nog med att jag ska på sjukhuset och på ett möte så KOMMER MIN EFTERLÄNGTADE VÄN EMELIE IMORGON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 - som jag längtat.

*

När mitt humör var sämst så fick ni det sämsta inlägget. Så nu när humöret är bättre så ger jag mig på och skriva ett lite trevligare inlägg. Åkte som sagt med pappa till stan imorse vid sex, däckade i farmors säng ett par timmar då vi kom fram. Sedan var det dags att packa lite saker, när vi var klara med det så fikade vi go fika och surrade massa skit. När klockan närmade sig halv två var det dags för mig att trava mot bussen, väl hemma hos pappa så la jag mig på soffan och glodde på tv (för första gången på, ja.... vette fan) Tog mig en powernap i hopp om att vakna med ett glatt humör, vilket jag gjorde när pappa serverade skinkpaj till middag som satt som en smäck i kaggen. Efter middagen gick jag upp på rummet och packade ihop alla mina saker ner i kartongerna, imorgon går flyttlasset..
 
Mitt lilla rum blir i stortsätt tomt, men de är det värt när jag får lägenheten! Jag har även hunnit med att vara ute och hugga ved, bra grej när man är sur och förbannad. Har nu haft kaffehäng med pappa och skrattat en hel del och snart ska jag ställa mig och diska som tack för hjälpen för att pappa har fixat min dator. Resten av kvällen kommer jag nog sitta här och elda på rummet så jag slipper frysa inatt. Så himla mysigt att få somna till en brasa, finns inget mysigare! Nja nu är det dags att ta tag i disken så jag kan slappa resten av kvällen. Återkommer. Puss!
 
 
Hittade lite gamla bilder på mig och systrarna när vi var små när jag rensade rumet. Enjoy!
  
 
 
Katten som har i stortsätt ALLA leksaker en katt kan ha, men ska leka med en potatis ...?
 
 
 

24/1

Allt jag har att säga idag: En helvetes dag. Tror jag ska packa ner mig själv i kartongerna och skicka mig själv till Afrika, HUUUUUUUR kan man ha så jävla mycket saker? den som vill får gärna byta rygg och höfter med mig. Tack på för hand.

*


Du väljer själv hur långt du vill gå.
Hur kan det vara så svårt?
Har du svårt att förstå?
Du har din stolthet.
Sätt hårt mot hårt.
Säg aldrig "Ja" när du menar "Nej".

tidsfördriv.

vänskap-

vad heter din bästavän?- Emelie
vem var du senast med?- Pappa
vem ringer du när du är riktigt ledsen?- Det beror på vad det är
har du förlorat en vän under 2013?- Nej.
är du med någon just nu, isf vem?- Pappa
vad hette din första kompis utanför släkten?- Emmelie
vem snackade du senast i tfn med?- pappa
vem fick du senast sms av?- Lojz :)

kärlek-

är du kär?- Nej
vad heter han isf?
har du kille?- Nej
vad hette din första kille?- Johan
hur många gånger har du varit riktigt kär?- 2
har du sagt att du älskat någon, fast inte menat det?- Nej
älskar du någon just nu?- Ja, mina vänner
har du gråtit över någon du inte kunnat få?- Nej.
har du kramat någon?- japp
har du pussat någon?- Japp
har du hållt någon i handen?- Det med
har du hånglat med någon?- Absolut
har du strulat med någon?- Ja
har en kille tagit på dina bröst utanför dina kläder?- Ja
har en kille tagit på din röv utanför dina kläder?- Ja
har en kille tagit på din bh?- Ja
har en kille tagit på dina trosor?- Ja
har en kille tagit på din mage innanför kläderna?- Jajamensan serru
har en kille sagt face2face att han älskar dig?- Ja

mobil-

vem ringde du senast?- Sofie
vem ringde dig senast?- Pappa
vad står det i ditt senast sms&vem är det ifrån?- Japp :) - Lojz
vem skrev du senast sms till& vad stog de?- Vi får försöka hjälpa henne och fixa :) - Lojz.
vad har du för mobil?- Iphone 4s
vilken färg?- Vit
hur många kontakter har du?- Inte en aning, har inte räknat.

familjen-

hur många är ni i din familj?- Min familj i Härnösand består av min syster Mari, farmor och pappa. i Sundsvall består min familj av syster Lina och Sofie, mormor och mamma.
vad heter dina syskon?- Sofie, Mari, Lina och bonus bror Patrik.
har du en storasyster?- Ja
har du en lillasyster?- Ja
har du en storebror?- Nej
har du en lillebror?- Ja
har du en tvilling?- Nej
är du mittenbarn, minsta barnet, eller äldsta?- Mittenbarn

annat-

vad ska du göra imorgon?- Det visar sig.
vad har du på dig just nu?- Pyjamas brallor och en tröja
har du kul just nu?- Det duger i kriget
vad ska du göra nu?- Lyssna på musik,

tack för att ni finns

Min tacksam över att ni finns i mitt liv går inte att beskriva med ord, att ni alltid finns där och lyssnar. Ger mig olika råd för att leda mig till rätt väg i livet, hur ni lyckas har jag ingen aning om. Men ni får mig att må bra, i eran närhet. Ni lyckas alltid att få mig att skratta när jag egentligen bara vill lägga mig ner och gråta. Ni har helt underbara barn som får mig att vilja leva. Ni är två fantastiska föräldrar och det syns så väl att era barn älskar er överallt annat. Ni har gett mig fantastiska minnen som jag kommer bära med mig livet ut. Vi har även haft våra dåliga stunder men jag är rätt säker på att det är dom stunderna som har gjort våran vänskap så otroligt stark. Jag är så otroligt tacksam för allt ni gör och mest tacksam över att ni finns, jag tror inte att ni har någon aning hur mycket ni betyder för mig. Och jag fattar inte hur ni lyckas vara såna fantastiska människor? 
 
Hur jag än försöker tänka när allt känns tungt så kommer ni alltid med dom enklaste förklaringarna som får mig att tänka om och får ett leende på läpparna. Ni har alltid ett svar på dom frågorna som är så otroligt komplicerade för mig. När allt känns tråkigt och mörkt så får ni allt att lysa upp, ni får mig att känna mig stark när jag är som svagast. Mina fina vänner, tack för att ni finns och tack för att ni vill vara mina vänner. 
 
jag älskar er, till månen och tillbaka.
 

23/1

Snart är denna onsdag över i livet, blev väckt av pappa runt 9 men låg kvar och drog mig till halv 11 ungefär. Hade kafferep med mig själv innan det var dags att ta tag i lite jobb, disken blev jag av med först och sedan gick jag ut och högg ved och bar in så ikväll behöver vi inte frysa. Pappa kom hem tidigt idag, så nu har vi haft kafferep och surrat massa och delat skratt, åh. vad jag älskar min fina lilla papi! 
 
Just nu sitter jag i och lyssnar på Medina och kikar runt lite, går fortfarande i min pyjamas.. På landet får man gå runt och se ut som ett slusk, de är nog de bästa med att vara hos pappa! Morgonfrippa hela dagarna och pyjamas. Vad kvällen erbjuder återstår och ser, jag måste ta tag i rummet och packa ihop det.. Men alla dessa saker, jag är 22 år men hur lyckas jag samla på mig så satans mycket?! ... SJUKT! Men måste man så måste man, på fredag går flyttlasset från Härnösand till Sundsvall och då är det även bara 1 vecka tills jag får packa upp alla mina saker i MITT EGET HEM! - en sån jävla lycka. 

angels never die

Älskade du. 
Finaste du.
Kära kusin.
Min ängel.

Jag saknar dig, så oerhört. Hjärtat gör ont, kroppen och själen gör ont.
En dag ses vi igen, men tills dess kommer jag att sakna dig.
 

*

 
 
 

22/1

Hej hej hej hej, hemskt mycket hej! Igår packade jag väskan med kläder och lämnade Sundsvall bakom mig, för att göra ett besök i Härnösand. Camilla och hennes dotter Emelina mötte mig på stan, vi tog oss en promenad till farmor för att hälsa på. Vi hamnade sedan på Tempo för att handla middag som jag lagade ihop, denna gång fick det bli fläskfile, strips, sallad och bea sås. Satt fint i kaggen! Resten av kvällen myste vi bara med massa chips, pratade gamla minnen och skrattade till tårarna rann. Detta hade jag längtat efter, kan ju erkänna att jag saknar Härnösand lite, speciellt såna här stunder. 
 
Imorse ringde farmor mig och frågade om vi skulle åka och kolla på vinterskor till mig, (går fortfarande i sommarskor) som vanligt så fann vi inte några, så vi åkte hem och bara var hemma hos henne tills prästen kom så vi planerade begravningen som är nästa fredag, 1/2. Inflytt och begravning samma dag, bra kombo.. Tur jag har min fina Emelie i samma stad då begravningen är över, så det är jag tacksam över! Fina vän.
 

Annars idag så har jag hunnit med ett kaffebesök hos min syster och Jim innan jag hoppade på linje 520 vidare till pappa, så nu efter en middag och kafferep med min fina pappa så har jag satt ner röven här framför datorn samtidigt som jag eldar på rummet för att få krypa ner under täcket i ett varmt rum. Nu ska jag kika vidare! Återkommer. 

*

100 SAKER OM MIG
1. Fullständigt namn: Anna Katarina Sundin Theng
2. Ålder: 22
3. Vart bor du: Sundsvall
4. Bor tillsammans med: Inneboende
5. Husdjur: Ingen.
6. Färg på ditt hus: Tegel
7. När är du född: 1990
8. Klass: Ingen.
9. Vilket år tar du studenten: 2011
10. Något jobb: Nepps, pluggar.
11. När ska du sova ikväll: När jag är trött
13. Duschat idag: nej.
14. Kramat någon idag: Ja
15. Pussat någon idag: Nej
16. Vad har du ätit idag: köttgryta och ris.
17. Dagens kläder: Har haft jeans, linne och en tröja.
18. Dagens smink: Puder och mascara
19. Dagens sötnos: Mosters ögonstenar, Simon och My!
20. Dagens roligaste: Lojz
21. Har du många vänner: Jag har dom jag behöver
22. Hur många har du kysst: Jag har ju säkert hållt räkningen.
23. Vem kramade du senaste: Zniper
24. Hur många har du haft sex med: Min ensak
25. Hur många har varit otrogna med dig: 1
27. Har du pojk-/flickvän: nepp, forever alone.
28. Vem pratade du i telefon med senast: Sofie
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod de: Visse - Exakt :)

FAVORIT
31. Film: the last song
32. Låt: Drake - take care
33. Mat: pastagratäng
34. Dryck: cola 
35. Färg: svart
37. Stad: Göteborg
38. Land: Sverige
39. Ämne i skolan: Praktiska ämnen
40. År?: Ingenaning

SENASTE
41. Personen du tänkte på: Mamma.
42. Personen du kysste: 
43. Gången du spydde: Ingen aning.
44. Gången du grät: Måndags.
45. Pizzan du åt: 1 vecka sen.
46. Gången du var i Göteborg: 2008
47. Gången du var i Stockholm: 2007
48. Gången du var full: Förra helgen.
49. Gången du var hög: Mycket länge sedan
50. Personen som såg dig gråta: Emelie

ANTINGEN ELLER

51. Svart eller vitt: Svart
52. Hund eller katt: båda
53. Ute och festa eller hemma och mysa: Beror på humör
54. Tv-spel eller Dataspel: Tv-spel
55. Singel eller upptagen: Just nu. Singel
56. Blind eller döv: Döv
57. Lunarstorm, Helgon eller Playahead: Facebook?
58. Ragga eller bli uppraggad: Bli uppraggad
59. Big Brother eller Paradise Hotel: Paradise Hotel
60. Svart hår eller blont: Svart
61. Blåa ögon eller bruna: Bruna
62. Choklad eller lakrits: choklad
63. Göteborg eller Stockholm: Göteborg
64. Höger eller vänsterhänt: Höger
65. Coca Cola eller Fanta: Cola
66. Pizza eller kebab: Kebab
67. Randigt eller Prickigt: Randigt
68. Älska eller älskas: BÅDA
69. Leva eller dö: Leva

ANTAL
70. Personer du älskar: Familj och vänner
71. Personer du hatar: Ingen
72. Personer som sagt, jag älskar dig: Hm.. Ett par stycken
73. Personer du hånglat med inom en 24 timmars period: En
74. Glassar du ätit på en dag: En
75. Festivaler du ska på detta år: Inga, 
76. Gånger du haft minnesluckor på: En hel del
77. Gånger du varit hög: Alldeles för många.
78. Personer du saknar just nu: Mina änglar och Emelie.
79. Gånger ditt hjärta brustit: ett antal

VEM
80. Vill du kyssa nu: 
81. Ska du träffa imorgon: Mina vänner!
82. Sjöng du senast för: Yvonne
83. Hade du senaste en msn konversation med: haha oj, har inte haft msn på många år.
84. Spelade du tv-spel med senast: Det var ett tag sen sist
85. Vill du ta med på en romantisk resa just nu: Min fina  vänner.
86. Vill kasta en sten i huvudet på: Ingen tror jag
87. Förtjänar att dö: Ingen
89. Vill du sova med inatt: Någon som är villig att sova med en människa som rör sig som en elefant och snarkar som 10000 karlar

VAD
90. Gör dig glad: min familj, vännerna.
91. Gör dig ledsen: När jag blir sviken.
92. Vad vill du helst göra nu: Åka utomlands
93. Önskar du att du slapp göra: Bli vuxen
94. Vill du ha nu: En miljon i fickan
95. Önskar du dig i födelsedagspresent: Långt dit. Och jag blir glad för minsta lilla, tanken som räknas. 
96. Längtar du till: Sommaren.
97. Tycker du om dina betyg: Jag är nöjd
98. Ångrar du i ditt liv: att jag hållt på med droger.
99. Är det bästa som hänt dig: Mina vänner
100. Hur mycket är klockan: 23.44

*

Namn: Anna

Ålder: 22

Längd: 1.59

Sko-storlek: 37

Född: Sundsvall

Bor: Sundsvall

Gör just nu: Bloggar, smsar, pratar med Emelie och lyssnar på musik.

 

Allmänna frågor.

 

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Glad, omtänksam och snäll.

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Mitt morgonhumör, för snäll och ett jävla teprament.

Vad är du rädd för: ormar, kärlek och höjder

Det roligaste jobbet du haft/har: Dagis.

Har du körkortt och egen bil: Nepp

När tar du ditt körkort: När det finns tid och pengar.

När grät du senast: Måndags.

När skrattade du senast: Idag.

Vem åkte du bil med sist: Micke och Lojz

Vem åt du mat med sist: Yvonne, Jocke och Zniper

Vem sov du hos sist: Yvonne

Vem sov hos dig sist: Emelie

Vad var du rädd för när du var liten: Mörker

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: busschaffis

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: Många gånger.

Värsta smärtan du råkat ut för: Att bli sårad psykist

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Familjen och mina vänner.

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: Många saker.

Har du någonsin sportat: Ja.

Någon du ser upp till: Pappa.

Vad finns alltid i din handväska: Använder inte handväska.

Har du varit utomlands någon gång: Jepp

 

Lite mer personliga frågor. 

Har du någonsin tagit eller provat droger: Ja.

Rökt: Ja.

Snusat: Yes

Druckit: Ja.

Har du piercing eller tatuering: Ja, piercing i tungan och navel, tatueringar lite överallt.

 

Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet: Landet.

Hamburgare eller pizza: Hamburgare.

Kött eller fisk: Kött

Hund eller katt: Hund

Aftonbladet eller Expressen: Whatever.

McDonalds eller MAX: Max.

Vin eller Öl: Vin

Charter- eller skidsemester: Charter.

Sverige eller Utlandet: Utlandet.

Sport eller nyheter: Nyheter.

Hockey eller fotboll: Hockey.

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Har ingen betydelse

Sommar eller vinter: Sommar.

Vår eller höst: Vår!

Flyg eller tåg: Tåg.

Bil eller buss: Bil.


20/1

Har inte blivit så mycket bloggande när man har haft två fina grabbar att ta hand om. Men nu är min barnvecka över,  ganska tråkigt för vad ska man hitta på nu då? (Människan som måste ha nått att göra hela tiden) Idag när jag blev barnfri tog jag mig en promenad hem, väl hemma så kröp jag ner under täcket framför en Wallander film och tog sedan bussen till Yvonne för att hälsa på, blev bjuden på kaffe och även middag som bestod av köttgryta och ris. Satt som en smääääääck i kaggen! Super gott. När maten hade smält så travade jag vidare för att besöka mamma en sväng, 
 
Fick sedan ett sms av Micke, han och Lojz bjöd på kvällskaffe som har blivit en vana varje kväll innan man ska trava hemåt. Dom bjöd även på taco chips med smält ost och tacosås på, mysigare kvällsfika! En perfekt söndag med andra ord. Nu ligger jag i sängen med datorn i knät med skön musik i öronen, skulle behöva packa också.. Men orken finns inte där nu, får kliva upp tidigare imorgon och packa om jag ens lyckas somna inatt, en stor fråga. 
 
Imorgon lämnar jag Sundsvall bakom mig ett par dagar framöver, känner att det är dags för lite miljö byte. Ska bli riktigt skönt att få träffa lite efterlängtade vänner som jag saknar mer än någonsin just nu. Och framförallt få lägga tankarna på lite andra saker, jag är rätt säker på att jag kommer få en fin vecka. 
 
"Här i livet, men ta ingenting för givet, för snabbare än du tror kan allt bli rivet.
Min position, i livet är som, sagan som började ”det var en gång”.

Maskrosbarn är en förlorad själ, de säger tiden läker alla sår,
Vi säger, den som lever får se, om och när,
Maskrosbarn är en förlorad själ, vilsen men inte ensam"

Ett liv somnade in och jag fick en till ängel.

"Stilla kom döden, den kom som en vän, tog dig i handen och förde dig hem." Sov gott fina lilla du, E. ♥ 

18/1

Gav mig fan på att jag skulle somna igår, och jag som aaaaaaldrig ser på skräck film så slog jag på en.. då var jag ju tvungen att blunda, och efter mycket om och men så somnade jag runt halv fem ;) bra gjort ändå! Blev väckt vid 11 för kaffe och frulle, nu chillar jag i sängen med lite Medina och har nästan precis duschat och har även hunnit packa väskan. Om en stund tänkte jag he lite färg i ansiktet och hoppas på att jag kanske ser lite finare ut. 
 
Helgen tillbringar jag med fina grabbar, bara en massa mys! Glida runt i mjukis kläder och bara mååå.. Annars så, Ja. gör jag inte så mycket! Plocka ihop på rummet kanske jag ska göra så slipper jag det på söndag när jag kommer hem.
 
OCH JA, för er som ville veta.. så många gånger som jag har sagt att jag måste köpa vinter skor, eller bråddar.... Ännu en vurpa igår, men hur lyckas man landa på munnen? Ja jag vet inte alls, men jag brukar ju lyckas med det mesta. Nej nu är det dags att sminka mitt face. Återkommer under helgen. Peace
 
 
 

Tidsfördriv när man inte kan sova

 Berätta om din allra första kärlek.
Första seriösa kärlek? .. Isåfall var det Marko. 

Vad gör du när du vill visa någon att den är speciell?
haha, ja.. jag försöker väl visa att den personen är speciell, det blir ju bara automatiskt.. 

Vem är din allra allra bästa vän och varför?
Jag har ingen allra allra allra bästa vän, jag delar olika med alla mina vänner och jag lägger ner energi på dom som får mig att se framåt och må bra. Och ni vet vilka ni är och ni vet också att jag älskar er, över allt annat.

Berätta om den mest romantiska stunden i ditt liv.
Men ååh.. inte vet jag. hade jag haft en pojkvän så hade jag ju skrivit nått om honom, men när jag inte har någon pojkvän så vettefan.. 

Hur dumpar man en käresta?
Alltid öga mot öga och i ärlighet.

Om du skulle fria (eller redan har gjort det), hur skulle du göra det (eller hur gjorde du det)?
jadu, den frågan vet jag inget svar på. Har inte funderat så långt ännu!

Vem ringer du först om det har hänt något riktigt viktigt i ditt liv?
Pappa

Har du ristat in initialer i ett hjärta på ett träd?
Ja, mitt eget på ett träd i sommarstugan.

Berätta om din första kyss.
Första kyss, när? När jag var 14 år eller första kyssen med någon ny kille? Men den var säkert mysig.

Vem är din nyaste godaste vän?
Mina vänner. Vadå nyaste?

Vad är ditt bästa romantiska filmtips (man bör börja gråta när man ser den)?
The last song.

Har du vänner som du inte har kontakt med så ofta, men som du vet att alltid finns där?
Ja absolut

Har du någon gång "gjort slut" med en kompis? Varför?
Vi gick väl inte ihop helt enkelt.

När sade du första gången "jag älskar dig" åt någon?
Det var till Marko.


*

Kära John Blund, kom tidigare till mig inatt är du snäll..


16/1

Är ni redo för ett lite gladare inlägg än det som blev inatt? Ja men vad bra. Inte för att jag har något vettigt att skriva men det finns alltid nån nyfiken jävel som vill veta lite. Somnade sju imorse och vaknade vid 14 idag, så det blev inget IKEA med mamma som var planerat. Klev upp och gjorde mig ordning och skuttade vidare till dagis för att hämta Zebbe och Wille, vi fikade lite äppelpaj som blev kvar från igår när vi kom hem. Sen dess har dom varit på sitt rum och lekt och tittat på film, för en stund sen tryckte vi i oss en middag som fick bestå av korv och makkisar, Wille bestämde. Och jag sa JA, min favorit mat! Nu leker dom på sitt rum igen och jag dricker lite kaffe, tänkte slänga dom i ett bad om ett tag så somnar dom nog gött sen. 
 
Ger fan i att sova själv inatt, när mamma Lojz är hemma så åker jag vidare till Yvonne. Denna natt som var, var fan den värsta på länge. Så nepp, inatt har jag beställt sov sällskap av Yvonne. Hon har inget val heller ;) Imorgon väntas ännu en Zebbe och Wille dag, och jag äääääääälskar det! Nej nu är det dags för en rök. Återkommer. Peace
 

*

Nu när jag väl har så gott som alla tankarna samlade till att skriva av mig en sväng så ska jag passa på tillsammanas med fin musik i öronen. Men den största frågan är bara vart jag ska börja nånstans? Gruvar mig över att ta efter på allt gammalt som man bara har lagt åt sidan och låtsas som att man har glömt det. Ikväll fick jag en grym tankeställare.. Fick en tanke på det som varit förr, som hände för flera år sen som man bara har lagt åt sidan och aldrig tagit tag i. Fick även en tanke på allt som är just nu, alla funderingar på vad som kommer hända framöver. Hur orkar man med allt? varför bygger man på problemen, en efter en och låtsas som att det egentligen inte finns några problem.. 
 
Jag kan inte heller tänka hur det skulle ha varit om jag hade tagit tag i dom på engång, för jag gjorde ju aldrig det. Idag måste jag ta steg för steg, lära mig att riva att upp gamla sår som jag trodde var glömd. Men dom finns ju alltid där, tills man tar tag i det. Det är dags för förändring, men orkar jag? Jag måste orka. Tycker att jag inte gör något annat än att kämpar, varje dag. Krigar för att klara av en enkel var dag, nu kanske det låter som jag har det värst av alla, men det vet jag att jag inte har. Finns folk på denna konstiga jord som har det värre än mig, men för mig är mina problem mycket för mig. Alla har olika problem, alla tar dom enkelt och en del tar dom svårt. Alla människor är inte starka nog att ta tag i allt, det tar tid för en del. Jag har lagt i stort sätt allt på hög för att hoppas att dom en dag ska försvinna, men dessa problem bara byggs på.. Tankar på gamla saker som hänt kommer upp och tårarna rullar ner för min kind. Ibland önskar jag faktiskt att jag hade gjort saker och ting annorlunda, eller jag önskar faktiskt det varje dag. Jag har svikit så många människor i mitt liv, men ändå står dom kvar.. Hur vet jag inte, och jag vet inte hur jag ska kunna tacka alla dessa människor för att dom alltid har stått kvar när jag har spottat dom i ansiket och trott att allt jag höll på med var perfekt, men det var ju inte det. Det var bara ett stort FEL. Det konstiga livet jag levde då, vill ibland komma tillbaks. Men aldrig, det ska inte komma tillbaka. 
 
Jag tar en djup suck och ger mig själv en tankeställare samtidigt som mina vänner försöker ge mig det. Jag har ju faktiskt ett rätt fint liv nu om jag tänker efter, även om jag har en hel del saker att ta tag i. Jag har riktigt fina vänner, en fin familj som verkligen finns där. Dag som natt. Men varför spottar jag dom bara i ansiktet ibland? Allt dom säger tar jag ibland som att dom bara är jobbiga fast dom egentligen bara vill mig väl. Att jag ska må bra. Men som jag i stortsätt intalar mig själv varje dag " det är lättare att låta problemen vara än att tag i dem" 
 

Ett problem som kommer följa med mig tills den dagen är över, är mamma.. Kommer aldrig nånsin förstå varför hon valde alkohol före mig, hur?? varför? gjorde jag något fel? Är jag ett problem? Så jävla många frågor.. och jag VET att inget är mitt fel, jag har egentligen inte ens gjort något fel. Men jag känner mig som ett problem, varför ska det vara så jävla svårt att välja bort alkohol. Lära känna sitt barn på riktigt, få ett umgänge. Jag har aldrig fattat och kommer nog aldrig förstå heller.. En sån jävla smärta och jag vet att jag inte är ensam om detta, om att vara Maskrosbarn som det så vackert heter. Jag kan även erkänna en sak, jag verkligen HATAR att lyssna på människor som haft perfekta föräldrar, jag blir så jävla ledsen.. för, varför har inte jag det? varför ska jag vara en av dom som har en sjuk mamma? VARFÖR? frågor som jag aldrig nånsin kommer få svar på.. Jag vill ju också ha ett perfekt liv, det är allt jag begär här.. Jag ber inte nån tycka synd om mig, för det är inte mer synd om mig än någon annan som har dessa problem. Jag vill bara kunna somna tryggt, utan tårar och behöva känna mig ensam, jag vill kunna somna med ett leende på läpparna och kunna se framemot morgondagen, men det händer så fruktansvärt sällan.. Sömnlösa nätter med tankar, tårar... Vet inte hur många gånger jag har bett om att få umgås, skratta, prata med en nykter mamma.. Men det händer aldrig, hur många förhoppningar jag har så händer det inte. FAN, FAAAAAAAN ALLSTÅ! 
 
Och jag vet att jag har en hel del att tänka på när det gäller alkohol, jag vet det. Jag blir påmind om det varje dag. Men jag kämpar, jag krigar. varje dag. Och jag försöker tänka annorlunda. Förändra saker och ting. Jag försöker, men det är inte lätt alla dagar.. Väldigt sällan. 
 

Och jag bär på en otrolig saknad, jag minns dagen som igår.. När jag fick reda på att min fina 23åriga kusin hade somnat in, hennes dagar på jorden var slut. Allt var över, 10 september 2012 blev hon en ängel som tittade ner på mig och alla andra.. Hjärtat gör så jävla ont, varje dag och hela tiden. Jag går sönder, där kommer den störsa frågan igen. VARFÖR? du hade ju så mycket framför dig.. det är så jävla orättvist. allting. världen och allt som händer. Du är absolut den finaste ängeln som finns, och jag vet att du är lycklig nu. Mer lycklig än vad du var på jorden, men samtidigt ville du så mycket. Allt du berättade att göra, du skulle åka utomlands. Förändra livet, men allt de där som du ville hann du aldrig med.. Din kropp sa nej till allting och ditt hjärta slutade slå. En sådan ung tjej, mitt eget kött och blod. Min kusin. Jag vill fortfarande inte inse, efter 4 månader att du är borta. Jag kommer aldrig mer få träffa dig, se dig le och skratta, jag kommer aldrig få den där Karro kramen som du alltid gav mig. Jag vill bara tro att allt detta är ett stort skämt, att jag en dag ska träffa på dig. Men en del av mig säger också att jag aldrig mer kommer få se dig, förrän den dagen min kropp är redo att tas från jorden. Jag kommer aldrig glömma mitt farväl till dig, du låg där så fint i din vita kista med ditt svarta långa hår... Jag höll din lilla kalla hand, samtidigt som jag smekte din kind. Pussen jag gav dig i pannan och sa sedan hejdå. Din begravning var det värsta jag någonsin varit med om, ett allra sista hejdå. En bit av mig kommer alltid fattas, och den biten är du. Älskade Karolin. Jag försöker kriga, leva. 

15/1

Dagarna med Emelie är nu över, om ca en timme åker hon hem mot Östersund igen. frågan är hur jag ska klara mig själv dessa två veckor.. Denna vecka tillbringar jag med fina grabbar så den kommer gå hur bra som helst. Och för er som undrar vad vi har gjort dessa veckor Em har varit här orkar jag inte berätta. Idag skulle vi kliva upp med tuppen för att åka ner på stan men vi är inte riktig vän med tuppen ännu så vi tog en sovmorgon men hann med stan ändå. Nu chillar vi i varsin säng, ska alldeles strax klä på mig och trava bort mot dagis och hämta mina fina grabbar som jag ska tillbringa alla kvällar i veckan med. Kanske slänger in ett inlägg senare ikväll, det märks. Peace
 

*

Nu tillbaka till den vanliga vardagen som jag på sätt och vis hade hoppas på var över.. Mitt huvud tänker på ett bättre liv men hjärtat säger att livet kommer inte bli bättre än vad det är. Jag kommer nog aldrig förstå, förstå hur man kan välja bort sina egna barn för något som bara skadar.. Inte bara sig själv utan omgivningen också. Denna sjukdom kommer finnas där tills kroppen ger upp och säger nej till allt. Varför inte bara förstå det och ta vara på allt som du har missat? Du har inte varit med i nåns uppväxt. Vi har fått tagit hand om oss själva. En del har hamnat snett och en del har fått en bra uppväxt. Men hur gör man för att bearbeta allt man sett? Allt som kommer finnas där.. Livet ut. Allt du har gjort. Jag vill bara kunna minnas dom bra stunderna men dom är alldeles för få för att komma ihåg. För mycket av dom dåliga stunderna som sitter som ett plåster i hjärnan, följer mig vart jag än går.. Är du ens värd mina tårar? Ibland gör det så satans ont att älska dig.. Älskar du mig lika mycket? Varför övergav du mig för något så onödigt? Jag kommer nog aldrig få svar på dessa frågor.

Du kommer alltid vara mitt kött och blod, de är just därför jag älskar dig. Jag kommer nog aldrig sluta hoppas på att du en dag väljer mig och mina syskon istället för alkohol.


9/1

Hallå där! Idag gjorde jag och Emelie IKEA osäkert med en god lunch och en massa shopping till min lägenheten, långt ifrån klar men har en början. Efter IKEA åkte vi hem och tog en powernap i sängen framför en film. När vi väl hade vaknat till liv så tog vi lite fika och hamnade sedan hos Lasso för kafferep där vi fortfarande hänger. Musik, skratt och kaffe. Bättre onsdag! För att tillägga så är Len också här :)

Vi ska väl snart trava hemåt och själv dö i sängen, igen. Fattar inte hur man kan vara så trött? Äh sova kan man göra i graven. Dags att hänga vidare innan det är dags att gå hem. Återkommer, peace


7/1

Igår landade jag hos Malin, åt en god middag och spelade sen massa sällskaps spel och skrattade en hel del. Gjorde kroppen lite renare innan det var dags att krypa ner under täcket. Idag var det meningen att jag skulle till mammas lägenhet och tvätta och städa, men orken fanns inte där... Så jag tar det ikväll istället efter en god middag hos Malin. 
 
Idag har jag varit på Karros grav, så jävla jobbigt men jag gav mig fan på att jag skulle klara det. Tände ett ljus och gick snabbt därifrån... Min finaste ängel, jag saknar dig så jävla mycket.. 
 
Nej  nu är det dags för lite musik och sedan ta bussen till Korsta. Peace!
 

Jag älskar dig, min fina älskade saknade kusin.
 

3/1

Tillbringar kvällen och natten med fina tjejer, lillsyrran är här och hälsar på och Emelie såklart. Vi passar Zebbe och Wille ikväll också, som jag sagt förut. Jag älskar det! Just nu håller vi på med middagen som får bestå av köttbullar, makkisar och brunsås. Kommer nog sitta fint i kaggen!
 
Vad kvällen erbjuder när vi blir barnfri återstår och ser. Lillan köpte hem chips, så det blir nog en hel del svull och en film på det, en myskväll som vi alltid har när vi ses. Dags att ta hand om middagen, hörs! Peace
 
 
Glo tills ni blir blind eller så glor ni inte alls.
 

*

För er som inte har mig på facebook, så kanske jag ska passa på att lägga ut en bild på min nyaste tatuering.
 
Människorna i mitt liv som har skapat mig.
(kinatecknet betyder kärlek.)

saknar, saknad, saknat..

Jag kom nyss på att jag ska på börja ett helt nytt år, och flera år framöver utan dig.. Året 2012 fick jag leva med fram till 10 september, i 22 år fick jag dela sorg, minnen, skratt, tårar och så mycket mer med dig. En sådan saknad sen september, och nu.. är 2012 slut och jag måste börja ett helt nytt år utan dig. Och det gör så jävla ont, och jag är så jävla arg på mig själv som inte har varit hos dig än, en enda gång sedan begravningen.. Men jag tror nog att du förstår mig, varför jag inte har varit hos dig. Jag saknar dig så jävla mycket och det känns så jävla fel att leva här på jorden utan dig, även om jag vet att du har det så mycket bättre nu. Nu är du lycklig, men jag kommer nog aldrig förstå vad som gick så fel... Varför fick inte du leva normalt? Utan droger och massa svek..
 
Jag vet ju att det var ju bara du själv som kunde bestämma hur du skulle leva, två dagar innan du somnade så skrev du till mig och bad om hjälp.. Men jag kunde inte hjälpa dig då, jag är så arg på mig själv att jag inte hjälpte dig när du bad om det.. Samtidigt så ska jag inte ge mig själv skuld till att de är som det är nu. Men jag kommer nog aldrig finna ord hur stor saknaden är, hur mycket jag tänker på dig, hur mycket du fattas.. Den glada underbara, glädje spridaren Karolin. Min fina älskade kusin. Jag ställer ofta en fråga till mig själv, hur lär man sig leva med en saknad? Hur lär man sig att bearbeta vissa saker ti livet? Hur accepterar man att du har det bättre nu än vad du hade det här på denna konstiga jord? Fattar inte varför allt ska vara så satans jävla orättvist. Jag har sagt det tusen gånger men jag säger det igen, tatueringen jag bär för dig som kommer följa mig tills den dagenjag möter dig igen, kommer jag bära med stolthet, tacksamhet för att du har gjort och gett mig. När jag tittar på den blir jag både glad och ledsen, ledsen för att jag saknar dig så jävla hårt. Glad för att jag vet att du är lycklig nu. Men jag undrar ofta vad du gör på dagarna, jag kan tänka mig att du dansar runt samtidigt som du sjunger Veronica Maggio - 17år. Din låt! Visst tittar du ner på mig ibland? Jag är rätt säker på att det är du som sitter på mina axlar när jag har som mest ont i dom. Sluta inte med det, för jag vill att du ska följa med mig livet ut, även om jag inte kan se dig.
 
Jag har fått den del kommentarer om att jag är rätt lik dig, speciellt på ögonen. Jag blir så glad av dessa kommentarer, du var ju så himla fin och vem skulle inte ha velat sett ut som dig? Fina älskade ängel. Jag ser dig varje kväll innan jag somnar och varje morgon när jag vaknar. Jag kommer alltid ha de dära kortet på dig, vid sängen. Jag skulle kunna skriva så mycket om dig, så himla mycket. Och jag önskar innerst inne att du ser vad jag skriver, och att du gillar det. En sak vill jag att du ska veta, att jag älskar dig så oändligt mycket. Finner inga ord hur en kusin-kärlek kan vara så stark, min kusin-kärlek till dig är iaf stark. Och jag tror nog att du älskar mig också.. Jag skulle kunna göra allt bara för att få en kram av dig, och höra dig säga dom där orden som du allt sa när vi både sågs och sa hejdå "Hejdå kusin, älskar dig" .. Du kan väl ge mig ett litet tecken iallafall.. Jag vet att du sitter brevid mig nu, jag ser dig inte men jag är nästan säker på att du gör det. Det finns så många som saknar dig, ... FAN alltså, jag vill ha dig här.. Skratta och dra dåliga skämt. Julen kommer aldrig bli detsamma,  ingen Karolin att byta julklappar med..
 
Min fina älskade ängel, en dag ses vi igen. Jag längtar. Sov så gott så länge.
Jag älskar dig, mest av allt. Någonstans är vi alltid tillsammans.
 
 

2/1

Åkte och hängde med Yvonne igår, hade kaffe häng och spelade Wii, en mycket trevligkväll. Innan vi kröp ner i sängen så tröck vi oss varma mackor med skinka, hemmagjord svamp stuvning och ost. Satt som en smäck i kaggen till kvällsfika kan jag ju säga. Idag blev jag väckt av Lojz som frågade om jag ville ha pojkarna så hon kunde jobba och jag självklart tog jag dom. Finaste Zebbe och Wille. Vi har ätit lunch, efter det tog jag och Zebbe en powernap. Nu leker dom i rummet så det står härliga till, Emelie kom precis också och gav oss sällskap.
 
Vad det blir för middag har jag ingenaning om, men kvällen består av badning av barn och film i soffan. Nu ska jag glo i frysen och se vad de blir för middag. Återkommer nån annan gång. Peace
 
 

Nytt år.

Tänkte passa på att skriva en sammanfattning av 2012.
 
Detta år har varit.. ja jag vet egentligen inte riktigt. Både bra och dåligt, jag har fått nya underbara vänner som jag har fått skapat mycket fina minnen med. Blivit ovän, blivit vän.. Sommaren är en del som jag alltid kommer minnas, festivalveckan (GF) var nog den sjukaste men absolut roligaste veckan på hela året, som tillbringades med Emelie. Jag har fått varit med och sett framsteg av min lilla ögonsten My, som idag går och är överallt. Min fina sessa! Jag har varit ute hela nätter, nattbadat på nackstabadet med fina vänner. Gjort kaos. Jag har skrattat tills magen värkt. Jag fick äran att vara kvällsmamma åt världens finaste grabbar, Zebbe och Wille. Jag har fått en egen lägenhet för första gången, jag tycker året 2012 har gått sjukt snabbt. Man har gjort så mycket saker hela tiden så året flög iväg..Dom dåliga sakerna som hänt tänker jag inte skriva, vet vad jag måste ändra på och vad jag ska ta vara på.
 
Jag har gjort massor av tatueringar, som jag är sjukt nöjd över.. Har bara en enda kvar som jag vill göra, den är nog min kropp klar med färg. Vet inte riktigt vad jag ska säga mer om året 2012. Ett år av minnen som nu mera finns på bilder. Nu har vi ett nytt år framför oss, vad som blir vet vi inte ännu. Det visar sig. Och det ska bli så himla spännande. Fast man undrar ju, vad kommer hända? Man kan inte se in i framtiden även om man önskade det, jag tar dag för dag. Det som blir, får bli. Det som händer, får hända. Inget år har varit likadan, alla är olika..
 
Ska jag säga tack för 2012 eller ska jag bara be de året dra åt helvete? (okej, där tänkte jag på en dålig grej som hänt 2012).. Äh, jag glider vidare och hoppas på att 2013 blir ett bra år. Ser framemot sommarn, men den kommer knappast slå sommaren 2012. Men lite värme, glida runt barfota, tunt linne och shorts hade inte suttit fel just nu. Men dag för dag var dag, om en månad flyttar jag in i lägenheten också. Där, i MITT HEM ska jag glida runt barfota,tunt linne och shorts. Eller, nä. Jag ska glida runt naaaaaaken i MITT HEM!